tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Cinci trucuri prin care poţi aduce Parisul în bucătăria ta
ART

Cinci trucuri prin care poţi aduce Parisul în bucătăria ta

18 iul 2016 comentarii

Bucătăria pariziană a atras şi va atrage întotdeauna, chit că vorbim despre mâncare sau despre design. Unicitatea, simplitatea, savoarea, lumina şi folosirea inteligentă a spaţiului au atras mereu privirile.

Cum aduci Parisul în bucătăria ta:

Foloseşte şervete de bumbac: masa ta va arăta mai specială.

Profită de parfumul şi culoarea lavandei.

Consumă unt sărat. Este excelent pe pâinea prăjită. Dacă nu-l găseşti la magazin, îl poţi face chiar tu, cumpărând de la piaţă câteva sute de grame de unt. Îl amesteci apoi cu cristale de sare de mare.

E musai să ai în frigider muştar Dijon. Este nelipsit din bucătăriile francezilor. Îl poţi adăuga la un sos sau la o vinegretă. Foloseşte-l destul de repede pentru că după câteva săptămâni muştarul îsi pierde aroma specială, picantă.

Ai mereu în bucătărie o cutie cu linte verde. Fiartă îţi va folosi la salate sau pentru o garnitură căreia îi poţi desăvârşi gustul cu puţină brânză cu mucegai. Sau o poţi combina într-o vinegretă, cu ulei de alune şi ierburi. 

Fleur de sel este destul de scumpă, dar o cutie mică din această sare îţi va ajunge un an de zile. Este excelentă peste nişte legume gătite la abur sau peste o tartă cu cioacolată, notează food52.

Tabla: pe care poţi nota o reţetă sau orice altceva doreşti.

 

 

paris bucătărie