tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Cu ceaşca de ceai în jurul lumii
ART

Cu ceaşca de ceai în jurul lumii

9 sep 2016 comentarii

Ceaiul este o băutură misterioasă. Simplitatea sa este înşelătoare, ofertele fiindu-i infinite prin ingrediente şi varietăţi.

Okakura Kakuzo spunea în Cartea Ceaiului că fiecare nouă ceaşcă de ceai este rezultatul unei armonii irepetabile între apă şi foc, întruchipează o tradiţie unică, are o poveste de spus, care e numai şi numai a ei, şi e menită să conţină frumuseţea pura. Să visăm, aşadar, la evanescenţă şi să gustăm frumuseţea ascunsă în nimicnicia lucrurilor. 

Noi vă propunem o călătorie în imagini pentru a surprinde diversitatea ceaiului.

Japonia. Ceaiul Macha este făcut din frunze măcinate de arbore de ceai verde de cea mai înaltă calitate.

Argentina. Ceaiul mate conţine multe vitamine şi mulţi antioxidanţi

China. Pu-erh este preferat în această ţară. Se vinde sub formă de cuburi sau sfere

India. Varietatea Darjeeling este pregnantă

Maroc. Ceaiul verde cu mentă este considerat cel mai răcoritor

Marea Britanie. Englezilor le place să bea ceaiul cu lapte pentru o textură şi un look cremos

Hong Kong. Ceaiul se bea aici cu lapte condensat şi cuburi de gheaţă

Africa de Sud. Cel mai admirat este Rooibos, ceaiul roşu, uşor dulce

Rusia. Ceaiul negru este de departe cel mai popular. Cu cât mai tare, cu atât mai bine

SUA. Americanilor le place ceaiul negru, cu lămâie, gheaţă şi bicarbonat de sodiu pentru o textură cremoasă

Taiwan. Nu contează cum e ceaiul, cald ori rece, atâta timp cât are cel mai important ingredient: tapioca

Tibet. Lapte, sare şi unt de iac. Un gust amar, dar carismatic

Turcia. Ceaiul foarte puternic este servit în pahare speciale mici cu puţin zahăr.

ceai