tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Cum arată primul hotel din lume condus de roboţi  - VIDEO
COOL

Cum arată primul hotel din lume condus de roboţi - VIDEO

17 feb 2016 comentarii

Hotelul Henn-na, primul hotel în care la recepţie te întâmpină nişte roboţi, a fost inaugurat în Japonia - unde altundeva? Curios cum arată şi cum funcţionează? Vezi mai jos!

Recepţioner este un velociraptor prietenos şi poliglot, care te ajută să îţi faci check-in-ul la hotel, preluându-ţi paşaportul. Dacă dinozaurul are în vedere mai mult turiştii străini, asistenta lui, la fel de robotizată, este programată să vorbească doar japoneză. Din staff-ul robotizat al hotelului mai face parte şi un concierge care explică oaspeţilor programul pentru micul-dejun, face un tur al locaţiei şi se ocupă de comenzile de taxi, un "braţ" mecanic care preia bagajele şi le păstrează organizat în sertare individuale. 

Accesul în camerele hotelului se face pe baza unui software de recunoaştere a trăsăturilor feţei şi, pentru ca rezidenţii hotelului să nu se simtă niciodată singuri, pe noptiera de lângă pat îi aşteaptă întotdeauna o altă creatură electronică simpatică, menită să închidă şi să deschidă luminile, să anunţe cum va fi vremea sau să le dea oaspeţilor trezirea la ora dorită. Pentru curioşii care doresc să încerce această inedită experienţă, hotelul Henn-na se află în Sasebo, Nagasaki. Iată cum arată şi cum funcţionează: 

 

hotel roboti japonia turism gustravel video