tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Cum creezi platoul perfect cu brânzeturi

Cum creezi platoul perfect cu brânzeturi

8 sep 2016 comentarii

Fie că pregăteşti o petrecere sau poate vrei să te bucuri de o seară numai cu tine, un platou irezistibil cu brânzeturi delicioase, alături de un pahar de vin, este întotdeauna o idee gustoasă, care te poate scoate din orice încurcătură.

Este însă foarte important să ştii să echilibrezi farfuria din punct de vedere estetic, dar şi al gustului.

"The Art of the Cheese Plate: Pairings, Recipes, Style, Attitude" este cartea care te scoate din încurcătură.  Autoarea este Tia Keenan, cel mai cunoscut expert în brânzeturi din New York şi colaborator al restaurantului lui Danny Meyer, The Modern, notează vogue.com.

Iată şi două ponturi de care să ţii cont atunci când aranjezi un platou cu brânzeturi

1. Taie corect brânza

Asigură-te că porţiile sunt similare ca dimensiune şi compoziţie, găseste centrul, şi de acolo secţionează spre marginea calupului.

2. Diversifică

Este important să ai pe farfurie cât mai multe sortimente, aşa că ţine cont de:

Textură - poţi combina brânză proaspătă, fără coaja, umedă, maturată, pasta filata, semi-fermă, fermă, tare sau cu mucegai.

Arome - lăptoase, cremoase, untoase, cu ierburi, acrişoare, cu smântână, cu citrice, cu nuci şi zahăr caramelizat, fermentate sau cu mucegai.

Plating savuros, gustartienilor!

 

 

 

brânză brânzeturi plating