tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Cum să faci ulei de măsline infuzat

Cum să faci ulei de măsline infuzat

19 iun 2017 comentarii

Uleiul de măsline infuzat cu ierburi precum cimbru, usturoi sau busuioc poate face orice reţetă specială. Pentru o aromă mai dulce, păstaia de vanilie, lămâile Meyer sau rozmarinul sunt ideale pentru infuzie şi pot adăuga o aromă intensă în prăjiturile voastre preferate.

Deşi găsiţi puteţi găsi astfel de uleiuri în magazinele de specialitate sau în supermarketuri, este la fel de uşor să le faceţi acasă.

Este important să folosiţi ulei de măsline şi ierburi aromatice de cea mai bună calitate. În general, este mai bine să folosiţi ierburi uscate (spre deosebire de proaspete), deoarece orice conţinut de umiditate poate provoca apariţia bacteriilor. Cu toate acestea, dacă într-adevăr doriţi să utilizaţi ierburi proaspete, există o modalitate eficientă de a face acest lucru, pe care o descriem mai jos.

1. Infuzaţi uleiul de măsline la foc mic

Aceasta este probabil cea mai rapidă şi cea mai sigură metodă de infuzie, deoarece căldura va ucide orice bacterie. Amestecaţi uleiul cu agentul aromatizant, întreg sau măcinat, într-o cratiţă care se pune pe foc scăzut spre mediu. Aveţi grijă să nu lăsaţi lichidul să fiarbă, deoarece găteşte aditivii, mai degrabă decât să extragă aromele. Lăsaţi amestecul la foc mic aproximativ 10 până la 15 minute, îndepărtaţi-l de pe aragaz şi, odată ce uleiul s-a răcit complet, strecuraţi şi turnaţi amestecul într-un recipient şi închideţi-l bine.

2. Infuzaţi uleiul de măsline cu ierburi proaspete în frigider

Dacă preferaţi să infuzaţi cu ierburi aromatice proaspete, asiguraţi-vă că spălaţi şi uscaţi foarte bine ingredientele înainte de a le amesteca în ulei. Odată ce acestea sunt complet uscate, adăugaţi-le într-un recipient curat, uscat sau sticlă care poate fi etanşată bine. Turnaţi apoi uleiul, asiguraţi-vă că recipientul este închis bine şi lăsaţi-l în frigider timp de până la o săptămână. Acest proces va dura puţin mai mult, dar aroma se va intensifica în timp.

Depozitarea uleiului de măsline infuzat

Uleiul de măsline infuzat cu ingrediente uscate la temperatură joasă până la medie poate fi păstrat între câteva săptămâni şi o lună, în funcţie de aditivii utilizaţi. Nu este nevoie de refrigerare, dar vă recomandăm să îl depozitaţi într-un loc răcoros şi uscat. Uleiul infuzat cu ierburi proaspete durează până la o săptămână şi trebuie să fie păstrat la frigider.

Cum să folosiţi uleiul de măsline infuzat

Există nenumărate modalităţi de utilizare a uleiului de măsline infuzat. Poate fi încorporat în marinate şi dressing-uri, poate fi folosit pentru a face prăjituri şi pâine sau îl puteţi folosi peste paste, preparate din pui sau peşte.

 

 

A post shared by Bake from Scratch (@thebakefeed) on

 

sursa: tastingtable.com

ulei de masline