tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Cum să îţi aşezi invitaţii la masă

Cum să îţi aşezi invitaţii la masă

9 iun 2017 comentarii

Oricine a găzduit până acum o cină pentru mai multe persoane ştie că aşezarea invitaţilor poate fi o sarcină dificilă. Există mulţi factori care trebuie luaţi în considerare: cine nu vorbeşte cu cine, cine a votat pentru un candidat greşit sau care este cel mai probabil să lanseze o conversaţie jenantă.

Mai întai de toate, stabiliţi locul unde veţi sta voi. Veţi face mereu drumuri între bucătărie şi locul unde luaţi masa, veţi avea grijă de ce muzică ascultaţi, vă veţi ajuta invitaţii cu orice au nevoie, astfel că cel mai bine locul vostru trebuie să fie la un capăt la mesei. În acest fel nu sunteţi deranjat de oaspeţi în timp ce vă îndepliniţi sarcinile de gazdă.

Dacă aveţi oaspeţi care pot purta o conversaţie cu aproape oricine, ei ar trebui să stea fie în mijloc, fie la capetele mesei. Acest lucru va ajuta fluxul conversaţiei şi vă veţi asigura că nu vor exista momente de tăcere în rândul invitaţilor. De asemenea, dacă aveţi un oaspete timid care nu cunoaşte pe nimeni în afară de gazdă, aşezaţi-l lângă voi.

Persoanele care se cunosc foarte bine se vor aşeza împreună dacă au posibilitatea să-şi aleagă locurile. Asiguraţi-vă că acest lucru nu se întmplă, pentru a evita conversaţii care nu includ toţi invitaţii. De asemenea, acesta este un mod foarte bun pentru oaspeţi să întâlnească oameni noi.

Aceeaşi stretegie trebuie aplicată şi cuplurilor, care nu ar trebui să stea împreună. Acest lucru nu înseamnă neapărat să stea în capete opuse, ci doar să nu stea unul lângă celălalt pentru a reduce riscul ca aceştia să vorbească doar între ei.

Dacă printre invitaţii voştri se numără cineva care ştie multe despre vin, aşezaţi-l în centrul mesei. Încurajaţi-l să descrie, să deschidă şi să toarne vinul care este servit la masă. Vă ajută şi pe voi iar oaspeţii voştri vor învăţa lucruri noi cu această ocazie.

cina asezare la masa