tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Cum să păstrezi bananele mai mult - VIDEO

Cum să păstrezi bananele mai mult - VIDEO

27 sep 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Bananele sunt fructe care se strică foarte repede şi de aceea este bine să respectaţi câteva reguli pentru a le păstra pentru o perioadă mai lungă.

Primul lucru de care trebuie să ţineţi cont este că bananele nu se păstrează în frigider, mai ales dacă le cumpăraţi coapte. Chiar şi cele mai verzi vor avea de suferit la rece. Li se va întrerupe procesul de coacere care le va diminua calitatea. Sunt fructe exotice şi acestea nu au nevoie de temperaturi joase. De aceea, cel mai bun mod de a le păstra este la temperatura camerei.  

Pentru a încetini procesul de coacere puteţi pune bananele lângă alte fructe verzi. Ele se vor coace mai greu, iar celălalt fruct mai repede.            

Bananele verzi ţinute la rece îşi vor schimba consistenţa devenind mai vâscoase. Lăsate să se coacă la temperatura camerei, bananele devin mai dulci, mai moi şi mult mai aromate. În mod natural, capătă o culoare maronie care nu trebuie să ne sperie. Nu este neapărat un semn că s-a stricat.

Deşi nu arată foarte apetisant, o banană care începe să se înegrească mai poate fi folosită. Poate fi ingredientul perfect pentru tartă de banană, îngheţată sau smoothie.

Dacă aţi cumpărat mai multe fructe decât aveţi nevoie, puteţi să le congelaţi şi să le folosiţi apoi pentru diverse deserturi. Trebuie să o faceţi înainte ca procesul de coacere să atingă punctul maxim. Cele care sunt verzi pot fi puse în pungi de hârtie pentru o singură zi şi în acest fel vor fi mai repede gata de congelat. La congelator se pun bananele fără coajă şi dacă vreţi să-şi păstreze culoarea stropiţi-le înainte cu un pic de zeamă de lămâie. Ideal ar fi să le porţionaţi în funcţie de ceea ce vreţi să faceţi cu ele după decongelare.

Cel mai bun mod de a păstra bananele cât mai mult timp este să le cumpăraţi cât sunt încă verzi, dar lăsaţi-le la temperatura camerei. Cel mai bine este să fie lăsate într-o fructieră, nu în pungi sau în alt spaţiu închis. 

fructe video pastrare banane