tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Cum să reîncălzeşti corect resturile de alimente

Cum să reîncălzeşti corect resturile de alimente

26 sep 2017 comentarii

Este imposibil să nu ai prin frigider mâncare rămasă de zilele trecute. De cele mai multe ori o arunci pentru că nu îţi mai place gustul pe care îl are după ce o reîncălzeşti. Totuşi, ar trebui să ţii cont de nişte reguli, pentru că fiecare aliment are un mod aparte de a fi încălzit din nou.

Cerealele

Orezul (alb sau brun): Adăugaţi puţină apă şi puneţi-l la microunde sau la cuptor

Mămăliga: O puteţi reîncălzi la cuptor sau la microunde

Prăjeli

Puiul şi peştele prăjit: Nu le reîncălziţi pentru că se vor usca foarte tare. Dacă nu vreţi să le mâncaţi reci, puneţi-le pe aragaz şi daţi drumul cuptorului. Căldura emanată de acesta le va aduce la o temperatură plăcută.

Cartofii prăjiţi. Încălziţi-i la cuptor folosind flacăra de sus. Vor deveni crocanţi din nou.

Falafel. Se poate reîncălzi la microunde.

Carnea

Puiul la grătar. Se poate reîncălzi la microunde.

Carnea tocată. Reîncălziţi la microunde, oprind la fiecare 30 de secunde pentru a amesteca.

Friptura. Puteţi folosi cuptorul cu microunde sau, pentru un gust mai bun, o puteţi pune într-o tigaie neaderenă cu un pic de ulei.

Coaste. Înfăşuraţi-le în folie de aluminiu şi încălziţi la cuptor la 150 grade C.

Cârnaţi. Se reîncălzesc la microunde.

Sandvişuri sau alte preparate cu pâine

Burger. Se pun la cuptor chifla şi carnea. După ce se încălzesc se asamblează din nou.

Hot dog. Se reâncălzeşte într-o tigaie.

Pizza şi pastele

Pastele gătite al forno. Se acoperă vasul cu folie şi se dă la putor la 200 grade C.

Pizza. Imediat ce nu mai mâncaţi pizza, puneţi-o în pungi la congelator. Când vreţi să mâncaţi din nou, daţi la cuptor.

Paste. Se foloseşte cuptorul de microunde.

Lasagna. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor.

Legume

Cartofi copţi. Folosiţi cuptorul cu microunde pentru a-i reîncălzi.

Piure de cartofi. Se reîncălzeşte la cuptorul cu microunde amestecând la fiecare 30 de secunde.

Legume sotate. Se reîncălzesc la microunde.

Legume la aburi. Puneţi un pic de apă peste ele şi daţi la cuptorul cu microunde.

 

Atunci când daţi la cuptor aveţi grijă să folosiţi un vas termorezistent, iar la cuptorul cu microunde să utilizaţi vesela indicată de producător. 

alimente resturi de alimente reguli

Cristina Călin