tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

De ce Gordon Ramsay s-a îndrăgostit de Singapore, cel mai scump oraş din lume: Este al naibii de delicios
SPICY

De ce Gordon Ramsay s-a îndrăgostit de Singapore, cel mai scump oraş din lume: Este al naibii de delicios

11 mar 2016 comentarii

Singapore a fost declarat saptămâna aceasta, pentru a treia oară consecutiv, cel mai scump oraş din lume, în timp ce Parisul devine tot mai ieftin. Este în acelaşi timp o tot mai valoroasă scenă culinară, iar chefi celebri vor să-şi lase amprenta aici.

Gordon Ramsay şi-a adus în Singapore conceptul Bread Street Kitchen acum opt luni de zile. Relaţia cunoscutului chef cu fabulosul oraş stat dureaza însă de foarte mulţi ani:

"M-am îndragostit de Singapore acum 15 ani, când Raffles Hotel m-a invitat să gătesc alături de alţi trei maeştri cu stele Michelin", povesteşte britanicul într-un interviu pentru CNN.

Ultimii 10 ani i-a petrecut lucrând cu Singapore Airlines, pentru a dezvolta meniurile culinare de la bordul avionelor.

În nenumăratele sale drumuri prin Singapore, Ramsay a avut infinite ocazii să încerce bucătaria locală. Dar cel mai mult îî plac tradiţionalele hawker centers, unde se găteşte în aer liber şi cumperi mâncarea de la vânzători ambulanţi, la preţuri mici. Newton Food Centre este un "must", potrivit lui.

Aici nu e vorba doar despre mâncare delicioasă, ci şi despre un mediu familiar, mărturiseşte Ramsay.

"Am crescut în Birmingham şi prima noastră gazdă a fost un pakistanez. Iar felul în care gătea era extraordinar. El a învăţat-o pe mama cum să facă cel mai bun curry din lume, iar ea a predat ştafeta la mine. Este o amintire care îmi revine mereu când vin în Newton". "Nu vezi aşa ceva in Londra, toată această autenticitate a dispărut, aici încă există."

Îi place întotdeauna să mănânce în Singapore chili crabs, despre care spune că sunt al naibii de delicioşi.

Cheful britanic afimă ca oraşul este o piaţă extrem de competitivă, mai ales acum de când Michelin Guide a anunţat ca va publica o ediţie în Singapore, în a doua jumătate a anului 2016.

"Este un oraş greu de cucerit. Singaporezii sunt nerăbdători. Şi incredibil de deştepţi, adevărate enciclopedii. Au o uimitoare cultură despre ceea ce înseamnă mâncarea bună."

Iar venirea celebrului ghid va pune indiscutabil ştampila de destinaţie culinară pe Singapore, deja vânat de o perioadă bună de timp de starurile în domeniu. Va ridica si mai mult standardele acestui oraş, crede Ramsay.

Revenind la restaurantul său, Bread Street Kitchen, în meniu găseşti arome britanice, adaptate la bucătaria de aici, adică mult mai spicy.

Într-un interviu în The Straits Times, el şi-a exprimat dorinţa de a aduce Restaurant Gordon Ramsay, răsplătit cu trei stele Michelin încă din 2001, în Singapore.

"Îmi place presiunea asta, e binevenită" spune britanicul, care a dezvăluit că a plâns atunci când a pierdut din stele. 

"Un actor vrea să câştige Oscarul, un fotbalist vrea să joace la Cupa Mondială, iar un chef vrea stele Michelin", mărturiseşte Ramsey, care deţine acum 9 stele Michelin cu restaurantele sale.

"Cand am primit prima oară trei stele, în 2001, mi-am zis 'Wow, asta a fost', dar nu e aşa, pentru că trebuie să le şi păstrezi apoi, altfel eşti terminat pe prima pagină a ziarelor", conchide Ramsey.

 

 

 

gordon ramsey singapore