tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Duel culinar: Clinton vs Trump. Care este secretul celei care ar putea deveni cea mai puternică femeie din lume

Duel culinar: Clinton vs Trump. Care este secretul celei care ar putea deveni cea mai puternică femeie din lume

26 sep 2016 comentarii

Ea ar putea fi prima femeie care ajunge preşedinte al Statelor Unite. El este unul dintre cei mai controversaţi candidaţi care au intrat în cursa pentru conducerea celei mai mari puteri a lumii.

Marţi ora 4, ora României, a avut loc prima dezbatere prezidenţială între Hillary Clinton (69 ani) şi Donald Trump (70 ani), iar duelul televizat a fost văzut ca unul care va aduce recorduri de audienţe, urmând să depăşească numărul celor care s-au uitt la SuperBowl, cel mai urmărit eveniment din SUA.

Lasănd la o parte duelul politic, iată cum ar arăta un duel al preferinţelor culinare:

Hillary Clinton adoră să mănânce picant. Candidata la preşedinţia SUA consumă ardeii iuţi jalapeno precum alţii chipsurile, notează Washington Post.

"Am început să mănânc picant în 1992, pentru că am citit că ajută la întărirea sistemului imunitar", declara Clinton într-un interviu. Îi place Ninja Squirrel, un sos de chili foarte picant. Mănâncă cel puţin un ardei iute pe zi, spunând că acesta este unul dintre alimentele care o ajută să aibă o sănătate de fier şi care-i conferă rezistenţă. Iar ştiinţa nu o contrazice. Ardeii iuţi sunt bogaţi în vitamina A, C şi E şi eliberează endorfine care ajută la înlăturarea stresului.

"Sunt un bucătar prost", a declarat Clinton, "dar totuşi fac ouă jumări destul de bune". 

Câns se află în campanie şi călătoreşte foarte mult, Clinton încearcă să mănânce cât mai sănătos posibil. Mic dejun înseamnă fructe sau ouă jumări, cafea neagră, neîndulcită, şi câteodată cu lapte. Îi place să îşi trateze oamenii din anturaj cu plăcinte şi prăjituri de la patiseriile locale pe care le întâlneşte în drum. Preferă să mănânce tot ce e tradiţional. La Iowa State Fair a ales cotlet de porc, iar în Pittsburgh, a încercat sandvişul cu pastramă de la Primanti Bros.

Pe lista de mâncăruri preferate de Clinton se mai află: hummus, peşte şi condimente din India şi Mexic. Crede în îndemnul: Totul cu moderaţie.Îi place să bea un pahar cu vin sau unul cu bere tradiţională.

Mărturiseşte însă că nu poate fi atât de disciplinată precum soţii Obama, atunci când vine vorba de mâncare. "Pur şi simplu nu pot. Am luat masa cu ei, sunt atât de disciplinaţi".

O altă plăcere vinovată a candidatei la presedinţia SUA: ciocolata neagră. Iar prăjitura preferată este cea cu mocha, unt  şi nuci. De asemenea, nu ar spune niciodată nu migdalelor în ciocolată.

Preferă carnea miel, iar pe post de garnitură, cartofii dulci cu curry roşu. Iar din biroul ei nu lipsesc niciodată merele.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre contracandidatul ei, Donald Trump. Acesta este fan fast food. "Big Mac-ul este grozav", afirma el în februarie, într-un interviu cu Anderson Cooper, scrie nytimes.com.

În era gourmet dining şi a mâncatului sănătos, Trump este la celălalt capăt al trendului. În postari pe Facebook şi Twitter, nu s-a ferit să-şi declare preferinţele culinare: tot ce înseamnă KFC, Mc Donalds sau taco. Îi plac fripturile foarte bine prăjite, la fel şi ouăle.

În meniul său, burgerii, salatele Caesar, spaghetele şi cola diet ocupă un loc important. Mărtuiseşte însă că evită ceaiul, cafeaua si alcoolul. 

Tu cine crezi că va câştiga presedinţia SUA?

hillary clinton donald trump