tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Felul în care aranjezi masa, cel mai relevant test de personalitate
ART

Felul în care aranjezi masa, cel mai relevant test de personalitate

14 apr 2017 comentarii

La moment de sărbătoare şi cu invitaţi la prânz sau cină, masa trebuie să arate deosebit. Pentru că în primul rând spune multe despre personalitatea ta.

Designerul Alex Grossman are sfaturile practice despre cum să aranjezi simplu o masă care va dezvălui o persoană interesantă şi o companie extrem de plăcută, notează bonappetit.com.

1. Cumpără o faţă de masă vintage. Nu te stresa să fie călcată.

2. Aşază farfuriile simetric, de jur împrejur.  Ar trebui să fie albe, rotunde, de 25 cm.

3. Organizează tacâmurile: furculiţă, cuţit şi lingură. Nimic mai mult.

4. Îţi trebuie doar un singur fel de pahare de vin. Investeşte într-unele de mărime potrivită. Nu e nicio problemă dacă se bea vin roşu, apoi alb din acelaşi recipient.

5. Acelaşi lucru e valabil şi pentru paharele de apă. Acestea trebuie să fie simple, clasice, cu pereţi subţiri şi nu mai înalte ca cele de vin. Aşază-le în partea dreaptă a acestora din urmă.

6 Adoptă stilul vintage şi la şervete. De preferat să fie din bumbac, împătureşte-le corect şi pune-le deasupra farfuriei, nu lângă.

7. Investeşte în suporturi, trepieduri pentru platouri, dacă vrei să serveşti mâncarea direct la masă. 

8. Nu uita de atmosferă. Ai nevoie de lumânări. Clasice, albe, nu foarte înalte. Atenţie, nu le plasa direct în faţa cuiva.

9. Ornamentele pentru masă: vazele mici şi scurte sunt perfecte. Nu trebuie să eclipseze masa, căci stelele tale vor fi mâncarea şi vinul.

10. Plasează sarea şi piperul în mai multe locuri ale mesei, în recipiente micuţe, piperul neapărat în râşniţe.

11 Nu strica faţa de masă. Sticla de vin poate lăsa urme, aşa că cel mai bine ar fi să o aşezi pe o tavă mică, metalică. 

Gata! Mai trebuie să vină doar invitaţii!

aranjarea mesei