tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Femeia al cărei job este să bea 70 de pahare de vin într-o zi
ART

Femeia al cărei job este să bea 70 de pahare de vin într-o zi

13 iun 2016 comentarii

După ce gustă 70 de soiuri de vin pe zi, maestrul somelier Michelle Cherutti-Kowal preferă o bere sau un gin tonic atunci când ajunge acasă ori iese în oraş.

Jumătate italiancă, jumătate canadiană, Michelle a spus nu vieţii de corporatist din Toronto, unde câştiga foarte bine ca bancher, şi s-a mutat la Londra pentru a-şi urma pasiunea pentru vin. Astăzi se numără printre profesioniştii din domeniu, la nivel mondial.

Atunci când este jurat în cadrul unei competiţii, ajunge să deguste până la 70 de vinuri într-o singură sesiune şi întotdeauna se concentrează asupra aromelor.

"Rar vin acasă simţind-mă rău fizic din cauza meseriei pe care o am, însă pentru papilele mele gustative poate fi de ajuns, aşa că aleg o bere sau un gin", spune Michelle.

Însă după o zi de predat la Wine and Spirit Education Trust, când împreună cu studenţii încearcă gustul a până la 25 de vinuri pe zi, mărturiseşte că se mai poate bucura de un pahar, maximum două în cazul în care merge la o petrecere sau iese cu prietenii.

Deşi este un expert în vinuri, este departe de a fi o elitistă.

"Urăsc snobismul când vine vorba de vin. Mă deranjează când oamenii se uită urât unii la alţii pentru alegerile pe care le fac sau când lasă capul în jos pentru că au cerut o sticlă anume. Fiecare ar trebui să bea ce-i place", spune ea.

Se sustrage, de asemenea, de la regulile celebre: vinul alb merge doar cu peşte sau cel roşu doar cu carne. Preferă să şi experimenteze.

Când iese într-un pub, îi place să bea Prosecco sau Pinot Grigio. Refuză tot ce este "insuportabil de scump" şi rar cumpară o sticlă de vin de la magazin, care costă mai mult de 25 de lire sterline. Dacă iese la restaurant, atunci va cere ceva un pic diferit, dar care să fie şi o afacere bună.

Se amuză de fiecare dată când soţul ei preia iniţiativa pentru a alege vinul pentru amândoi: "Există o cultură undeva acolo potrivit căreia bărbatul ia deciziile, mă amuză, soţul meu o face din reflex, apoi îşi dă seama".

Vinul a fost parte din viaţa lui Cherutti-Kowal's de când era puştoaică. Îl ajuta pe tatăl ei să îmbutelieze licorile pe care le făcea singur.

"Nu voi fi niciodată milionară, dar mă consider o norocoasă. Oamenii sunt invidioşi pe jobul meu şi chiar au de ce", spune Michelle.

Vorba unui proverb latin: "Dacă lipseşte vinul, lipseşte tot".

.

michelle cherutti-kowal vin