tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Ghidul vinului roşu Nebbiolo

Ghidul vinului roşu Nebbiolo

23 aug 2017 comentarii

Nebbiolo este un vin roşu care s-a născut în munţii din nordul Italiei, în regiunea Piemont.

Aceasta este regiunea renumită pentru vinurile Barolo şi Barbaresco, care pot costa şi câteva sute de dolari, dar ceea ce mulţi nu-şi dau seama este că Nebbiolo este singurul strugure folosit pentru a face aceste vinuri scumpe.

Barolo şi Barbaresco pot fi făcute numai în câteva sate din regiunea Piemont. Dacă podgoriile nu se află într-unul din acele sate, vinul nu poate fi Barolo sau Barbaresco, însă Nebbiolo este cultivat în întreaga regiune, nu doar în acele sate.

Unul dintre cele mai frumoase aspecte ale lui Nebbiolo este mirosul - vinul miroase a trandafiri. Acest lucru face ca vinul să fie minunat pentru sărbătorirea ocaziilor speciale.

În plus faţă de acest miros notabil, vinul are o cantitate mare de aciditate, taninuri care usucă gura şi arome de pământ care merg bine cu toate tipurile de mâncare.

În timp ce Barolo şi Barbaresco pot fi vinurile regilor şi reginelor, având preţul pentru a dovedi acest lucru, Nebbiolo este vinul pentru toţi ceilalu, cu sticle mari care pot fi găsite la un preţuri rezonabile.

Locuitorii din Piemont susţin că ei vând vinurile lor scumpe, Barolo şi Barbaresco, pe pieţele internaţionale, şi păstrează vinul Nebbiolo pentru ei.

 

sursa foto: 123rf.com

nebbiolo