tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Hemingway, între cocktailuri şi literatură

Hemingway, între cocktailuri şi literatură

22 ian 2017 comentarii

Ernest Hemingway nu mai are nevoie de nicio prezentare. Laureat al Premiului Pulitzer în 1953 şi al Premiului Nobel pentru Literatură în 1954, este unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori americani din întreaga lume. La fel de inedit ca stilul său de a face literatură a fost şi cel în care a ales să-şi trăiască viaţa.

Pasiunea sa pentru băutură nu a mai fost de la un punct un secret pentru nimeni. 

Hemingway, născut în Illinois, în 1899, şi-a făcut un nume ca scriitor, după ce a devenit membru al "Generaţiei Pierdute" de expaţi, în Paris, în timpul anilor 20, despre care a şi scris în clasica "The Sun Also Rises", dar şi în autobiografica "A Movable Feast". Pasiunea sa pentru alcool, de la martini la absint şi vin, este bine documentată atât de el cât şi de contemporanii săi.

Însă legenda lui Hemingway ca băutor este exemplificată cel mai bine în anii petrecuţi în Havana. Acolo a trăit mai mult de două decade şi a fost un entuziast pasionat de Daiquiri şi Mojito, iar astăzi numeroase baruri şi restaurante din Cuba încă menţin altare în memoria lui, notează robbreport.com.

Ambos Mundos - hotelul din Havana, preferat de Hemingway

Este faimos El Floridita din Havana, unde statuia sa este o atracţie la fel de mare ca şi Daiquiri-ul pe care-l bea. Există chiar un cocktail care-i poartă numele.

La mai mult de 50 de ani de la moartea lui Hemingway, influenţa sa pe scena cocktailurilor este la fel de prezentă. Cere-i oricărui barman cu experienţă un Hemingway Daiquiri şi vei primi un cocktail delicios cu suc de grapefruit  şi maraschino. Preferatul scriitorului era însă cel fără zahăr şi cu porţie dublă de rom. 

Foto credit: 123rf.com

ernest hemingway