tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Hipsterii şi gastronomia în 2016. De la cafea servită în eprubetă la cina din pantof

Hipsterii şi gastronomia în 2016. De la cafea servită în eprubetă la cina din pantof

15 dec 2016 comentarii

Cafea în eprubete şi cina într-un pantof. În rândul hipsterilor, trend-ul culinar în 2016 a fost unul imaginativ, festinurile lor având ca ingredient principal inventivitatea.

Subcultura hipsterilor este asociată cu muzica independentă, cu un simţ al modei mai puţin aflat în lumina reflectoarelor, cu viziuni politice liberale sau independente, spiritualitate alternativă sau ateism/agnosticism şi un stil de viaţă alternativ.

Tinerii urbani sunt interesaţi de filme independente, reviste precum Clash sau Dazed and Confused şi site-uri ca Pitchfork, notează Mediafax, care citează buzzfeed.com.

Însă în 2016 au reinventat cultura culinară. 

Hipsterii au transformat o salată Caesar nevinovată într-o operă de artă minimalistă: au înfăşurat pâinea prăjită, decupată sub formă de inel, în jurul unei frunze de salată. Ceaşca de cafea nu mai există: hipsterii beau cafeaua în eprubetă. O simplă cană de ceai e un experiment ştiinţific: se bea în pahare Erlenmeyer.

Oul, după reţetă scoţiană, a fost servit triumfal: într-un trofeu. Desertul, într-o cadă de baie în miniatură, nu într-un bol.

Clienţii unui restaurant au fost forţaţi să-şi "rişte" degetele pentru o felie de brânză: franjuri de cheddar se aflau într-un platou în formă de cursă pentru şoricei. Iar desertul a fost servit pe un cadru de alpinism miniatural. Alţii au fost invitaţi să-şi prepare propriile lor spaghete bolognese.

Singurul mod ingenios de a te bucura de ceaiul de după-amiază este să-l bei pe un suport care arată precum un raft de cărţi, iar cel mai adecvat mod de a servi cina este pe o farfurie în formă de skateboard.

Aperitivele par mult mai apetisante atunci când prezentarea se face într-un vas în formă de condur.

Floricele de porumb nu mai sunt doar dulci sau sărate: acum se poartă aromele de varză şi quinoa. Porumbul copt e servit într-un şurub uriaş, biscuiţii, într-un ghiveci de plante, iar sandvişurile, gândite să arate precum un gunoi normal, într-un făraş.

trennduri culinare 2016 hipsteri