tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Hong Kong, regiunea cu cele mai accesibile meniuri de stele Michelin

Hong Kong, regiunea cu cele mai accesibile meniuri de stele Michelin

14 nov 2016 comentarii

Veşti bune pentru fanii bucătăriei locale din Hong Kong. Ghidul Michelin 2017 pentru Hong Kong şi Macao a fost lansat, cu 80 de restaurante incluse, dintre care 61 în Hong Kong şi 19 în Macao. 53 au fost răsplătite cu câte o stea Michelin, 19 cu câte două şi opt, cu trei stele.

Mai mult de o treime dintre restaurantele premiate au bucătărie cantoneză. Dintre acestea, Lung King Heen şi T'ang Court şi-au păstrat cele trei stele Michelin.

Michelin Bo Innovation (3 stele Michelin) are meniuri care redesenează preparatele clasice ale Hong Kongului, precum "Fishing Village" şi "xiao long bao".

Tim Ho Wan şi Lei Garden, cu specific dim sum şi cantonez, populează categoria localurilor cu o stea Michelin, Hong Kong fiind una dintre puţinele regiuni care la nivel mondial oferă cele mai accesibile meniuri de stele Michelin, din punct de vedere al preţului.

O masă la Tim Ho Wan, de exemplu, costă mai puţin de 12 dolari. 

Multe restaurante europene de tip "high-end" au găsit în Hong Kong cel mai potrivit teren pentru inovaţie, zona atrăgând ca un magnet tinerii chefi pregătiţi să satisfcă gusturile cosmopolite. 

VEA, proaspăt intrat pe lista Michelin, serveşte castraveţi de mare cu langustine şi longan, un fruct exotic întâlnit în China.

Ta Vie, local cu specific japonezo-francez, vine cu ingrediente locale si regionale, reflectând diversitatea care prosperă pe scena culinară din Hong Kong.

Lista tuturor restaurantelor onorate cu stele Michelin o găseşti aici.

 

 

 

ghid michelin hong kong maca