tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

În jurul lumii, la mic dejun

În jurul lumii, la mic dejun

20 feb 2017 comentarii

De la elegantul mic dejun franţuzesc la omleta jamaicană din fructe, iată cum arată o călătorie în jurul lumii la prima masă a zilei.

Anglia

Mic dejunul englezesc este despre ouă ochi, cârnaţi, roşii, fasole boabe, ciuperci, bacon şi pâine.

Franţa 

Mic dejunul înseamnă croissant sau pain au chocolat, capuccino sau caffe au lait.

Italia

La colazione, italienii servesc caffe latte şi fette biscottate. În unele regiuni, precum Toscana şi Umbria, se bea un pahar de vin roşu, de preferat Chianti, cu biscuiţi tradiţionali.

Australia

Vegemite est preferata australienior: o pastă închisă la culoare, făcută din drojdie de bee, legume pasate şi mirodenii, întinsă pe pâine prăjită.

Jamaica

Ackee sotat care arată precum ouăle jumări, alături de peşte sărat şi banană plantain.

Spania

O nebunie de mic dejun: churros şi ciocolată caldă. Sau pentru cine nu adoră dulciurile există varianta pâine prăjită cu roşii, usturoi şi ulei de măsline.

Israel

Shakshuka: ouă prăjite în sos picant de roşii cu pâine

Suedia

Scandinavilor le plac sandvişurile deschise, mai ales cele cu pâine de secară, cu peşte afumat şi iaurt

Africa de Sud

Fulgi de porumb în lapte, cu sirop. Este alegerea multor sud africani pentru prima masă a zilei.

Japonia

Omletă, supă miso, orez, legume murate şi peşte. 

Slovenia

Paine cu unt şi gem sau sandviş cu şuncă şi brânză, la plită.

Mexic

Chilaquiles, tortilla prăjite cu salsa şi pui 

China

Batoane din aluat, prăjite, înmuiate în lapte de soia cald.

 

 

 

 

 

mic dejun