tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Ingredientele de care cei mai cunoscuţi chefi din lume nu se pot lipsi
SPICY

Ingredientele de care cei mai cunoscuţi chefi din lume nu se pot lipsi

1 sep 2016 comentarii

Un ingredient anume poate desavârşi un preparat. Iar chefii au secretele lor.

Condimente, fructe sau legume de sezon, cărnuri fine sau fructe de mare? Cei de la Bloomberg i-au întrebat pe cei mai cunoscuţi bucătari ai lumii de care ingredient nu s-ar putea lipsi. Iată răsunsurile lor: 
 
Michel Roux Jr - Le Gavroche, Londra: Sucul de lămâie. "Este esenţial la condimentare, fie că e vorba de peşte, fructe de mare sau legume. De asemenea, coaja de lămâie este bună la tocane sau pentru a parfuma salatele".
 
April Bloomfield - The Spotted Pig, New York: Anşoa. "Preparatele devin îmbietoare. Umami din abundenţă".
 
Jamie Oliver (Fifteen, Londra): Ardeii iuţi. "Sunt dependent de ei. Îi adaug în aproape orice mâncare".
 
Elena Arzak - Arzak, San Sebastian, Spania: Pătrunjelul. "Este un ingredient basc, parte din identitatea noastră. Îl folosesc în aproape toate preparatele".
 
Nuno Mendes - Taberna do Mercado, Londra: Carnea de porc iberic. "Carnea de porc iberic din Portugalia este un produs minunat. Nu se compară nimic cu acest aliment".
 
Clare Smyth - Gordon Ramsay, Londra: Oţetul. "Este foarte important să ştii să echilibrezi balanţa acidităţii. Îţi transformă excelent preparatul".
 
Helene Darroze - Helene Darroze, Paris: Cartofii. "Sunt atât de versatili. Poţi pregăti atât de multe preparate cu ei".
 
Marco Pierre White - Rudloe Arms, Marea Britanie: Untul . "Totul devine mai gustos. Untul şi sarea sunt două ingrediente de care nu mă pot lipsi".
 
Johnny Lake - The Fat Duck, Bray, Marea Britanie: Apa afumată. "Este o modalitate excelentă de a adăuga arome unice reţetelor".
 
Eric Ripert - Le Bernardin, New York: Trufele negre. "Reprezintă un ingredient atât de misterios şi delicat".
 
Uwe Opocensky - Mandarin Oriental, Hong Kong: Conopida. "Friptă sau prăjită, cu turmeric, usturoi şi unt, o aromă atât de complexă".
 
Pentru tine care este ingredientul vedetă?
 

chefi reţete ingrediente