tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

L'arte di mangiar bene. O planetă întreagă celebrează săptămâna aceasta paradisul gastronomic al lumii: Italia

L'arte di mangiar bene. O planetă întreagă celebrează săptămâna aceasta paradisul gastronomic al lumii: Italia

21 nov 2016 comentarii

Italia este paradisul gastronomic al lumii, chiar şi pentru cele mai exigente papile gustative. Cu o incredibilă diversitate regională, cu arome din abundenţă, este probabil cea mai populară bucătărie la nivel mondial. Cu rădăcini prinse adânc în antichitate, a făcut faţă spectaculos secolelor de schimbări sociale şi politice. Săptămâna aceasta o lume întreagă celebrează bucătăria italiană, recunoscându-i încă o dată atuurile incontestabile.

Despre bucătăria italiană se poate spune că este caracterizată de simplitate şi de cele mai bune ingrediente. Într-o farfurie nu vei găsi mai mult de 4-8 ingrediente, însă calitatea acestora este secretul, după cum a notat chiar primul scriitor culinar italian recunoscut, Archestratus, în secolul 4, înainte de Hristos.

Povestea Barolo, regele vinurilor sau vinul regilor

Cu mai mult de 1.300 de evenimente planificate în 105 ţări, timp de o săptămână, între 21 şi 27 noiembrie, Săptămâna bucătăriei italiene şi-a făcut debutul astăzi, aliniind la start impresionante activităţi care să sublinieze importanţa şi popularitatea acestei spectaculoase bucătării.

Sunet de lasagna. Genialul chef Massimo Bottura, într-o inedită demonstraţie culinară. VIDEO

De la  Albania la Zambia, cu sprijinul instituţiilor de cutură, al ambasadelor, companiilor şi restaurantelor, toate aceste state vor sărbători savuroasa mâncare italiană prin cursuri de gătit, degustări, seminarii privind certificarea alimentelor, întâlniri cu chefi celebri, lansări de cărţi de bucate, evenimente care promovează afacerile şi producătorii, conferinţe pe nutriţie, prezentări de mobilier, expoziţii, proiecţii de filme documentare, concerte, itinerarii pentru turişti şi o prezenţă puternică în social media.

Învaţă cum să găteşti cele mai bune paste. 7 sfaturi de la cel mai cunoscut bucătar italian

 

bucătăria italiană