tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Mâncăruri tradiţionale de Paşte, un tur culinar în jurul lumii

Mâncăruri tradiţionale de Paşte, un tur culinar în jurul lumii

14 apr 2017 comentarii

Sărbătorile de Paşti sunt celebrate cu mâncăruri unice şi delicioase în mai toată lumea.

Iată cum ar arăta Paştele, dacă am face un tur culinar în jurul lumii:

Marea Britanie: Tortul Simnel

O prăjitură pascală ce vine din timpuri străvechi, de secole îndepărtate. Este un tort de fructe, cu topping de marţipan. De pe el nu lipsesc 12 bile din marţipan, care simbolizează cei 12 apostoli. 

Rusia: Pashka

Pashka se prepară cu brânză de vaci şi cu cremă de brânză. Este un desert savuros care poate fi servit simplu, cu fructe uscate sau cu pâine. 

Argentina: Torta Pascualina

Pascua înseamnă Paşte în spaniolă. Pascualina este o plăcintă plină cu ricotta, ouă fierte tari, spanac, pătrunjel şi anghinare. Nu conţine carne, motiv pentru care se consumă şi în timpul postului. 

Mexic: Capirotada

O budincă gustoasă care este servită în Vinerea Mare. Se face dintr-o pâine numită bolillo, similară cu o baghetă, înmuiată în sirop fiert din zahăr, scorţişoară şi cuişoare. Nucile şi fructele uscate sunt toppingurile obişnuite. Prăjitura simbolizeaza crucificarea lui Hristos. 

Franţa: Picior de miel

Cunoscută ca "le gigot d'agneau Pascal, acestă reţetă deşi are un nume complicat, este de fapt una simplă: carnea de miel este asezonată cu usturoi şi ierburi, precum rozmarin, apoi rumenită la cuptor.

Finlanda: Mämmi

Mämmi este un desert tradiţional preparat cu apă, melasă, făină de secară şi coajă rasă de portocală. Se mănâncă de obicei rece, cu lapte.

Polonia: Zzurek 

Borşul alb este nelipsit de pe masa de Paşti. Se prepară cu făină de seară, cârnaţi şi ouă fierte tari.

Italia: Colomba di pasqua

Pâinicile dulci sunt des întâlnite în Italia de sărbători. Ca panettone de Crăciun, aşa de Paşti se pregăteşte colomba di pasqua. Are forma unui porumbel, simbolul păcii. Este umplută cu fructe uscate, şi pe deasupra are presărate migdale şi perle de zahăr.

Ecuador: Fanesca

Este o supă consistentă, care se prepară cu 12 legume cu bob, numărul apostolilor. De asemenea, conţine şi bacalao, cod uscat şi sărat, ceapă, usturoi, lapte şi orez.

Grecia: tsoureki

Asemănătoare cu challah, tsoureki este o pâine dulce, împletită, ce simbolizează Sfânta Treime. Este servită cu ouă roşii.

Germania: Kerbelsuppe 

Kerbelsuppe înseamnă supă de hasmaţuchi. Se mănâncă de obicei în Joia Mare.

Spania: Rosquillas

Gogoşile care se prepară în Săptămâna Sfântă au mai mult gust de tort.

SUA: şunca la cuptor

Şunca la cuptor se regăseşte pe mai toate mesele în SUA. Este glazurată cu miere şi zahăr brun sau acoperită cu felii de ananas.

Brazilia: Pacoca de amendoim

Caramele dulci sarate pregătite din alune de pădure, zahăr, sare şi făină. 

mâncăruri tradiţionale paşti