tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Mâncăruri tradiţionale pentru americani de Ziua Independenţei

Mâncăruri tradiţionale pentru americani de Ziua Independenţei

4 iul 2017 comentarii

Când vine vorba de mâncare, Ziua Independenţei din SUA este asociată cu picnic-uri unde se serveşte friptură preparată la grătar, bere, prăjituri cu căpşuni şi o mulţime de hot-dogi.

Totodată, această zi este asociată cu alimente ale căror culori se regăsesc pe steagul american. Astfel, faptul că se consumă hot-dogs, carne roşie, fasole roşie sau căpşuni nu este o coincidenţă, ci o tradiţie.

Grătarul

Ziua de 4 iulie este un prilej perfect pentru americani să facă un grătar împreună cu prietenii şi familia. De multe ori, organizează picnic-uri acasă sau în parcuri.

Hot-dog

Un preparat care se regăseşte în meniul oricărei familii americane care sărbătoreşte Ziua Independenţei, indiferent de ce altceva se află pe grătar.

Salatele

Salatele sunt un preparat tradiţional în  SUA. Există sute de reţete care se pregătesc cu ocazia zilei de 4 iulie, ele fiind preferate şi deoarece sunt mai uşoare pentru digestie şi merg perfect cu alt preparat iubit de americani: hot-dog-ul.

Fasolea coaptă

Este preferata tuturor când vine vorba de garnituri în ziua de 4 iulie, datorită faptului că gustul fasolei merge cu orice fel de carne.

Chips-uri de cartofi şi sosuri

Pe 4 iulie îşi fac loc în meniul americanilor foarte multe preparate, dar unul dintre cele importante sunt chips-urile de cartofi cu diferite sosuri. Cum mulţi sărbătoresc toată ziua afară, înainte sau după grătar nişte chips-uri de cartofi cu sos se potrivesc perfect. Preferatul tuturor e salsa.

Murături (castraveţi)

Ştiaţi că americanii consumă cele mai multe murături pe 4 iulie decât în oricare altă zi a anului? Se mănâncă întregi, extrase direct din borcan, dulci sau sărate. Sunt folosite în componenţa hot-dog-ului sau tăiate felii în interiorul hamburgerilor.

Limonada

Limonada rece e băutura preferată a tuturor celor care nu consumă bere de Ziua Independenţei. Berea este cea mai consumată băutură de 4 iulie. Totodată, americanii mai preferă ceaiul cu gheaţă sau Coca-Cola.

Pandişpan cu căpşuni

Ştiaţi că pandişpanul cu căpşuni este cel mai servit desert de Ziua Independenţei? La fiecare petrecere sau reuniune el se află negreşit pe masă şi este savurat de toţi. Câteodată, se adaugă afine pe deasupra, pentru ca preparatul să conţină cele 3 culori de pe steagul american: roşu, alb şi albastru.

Îngheţată făcută în casă

Rece şi răcoritoare, este alegerea multor familii de americani de 4 iulie. Este uşor de făcut, poate conţine culorile tradiţionale americane şi este un desert preferat de majoritatea oamenilor, mai ales în luna iulie.

 

4 iulie