tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

New-entry-urile din exotica bucătărie japoneză. Ce să vânezi în meniu la restaurant
SPICY

New-entry-urile din exotica bucătărie japoneză. Ce să vânezi în meniu la restaurant

17 mar 2016 comentarii

Bucătăria japoneză nu înseamnă doar sushi şi supa noodle, consacrate deja in meniurile restaurantelor de profil. Dincolo de ele, alte preparate exotice aşteaptă să-ţi surprindă simţurile.

Cheamă-ţi prietenii la o petrecere Okonomiyaki sau relaxează-te după o zi grea la job cu Donburi. Dacă simţi nevoia de ceva mai lejer, încearcă un platou Omurice sau distrează-te cu o farfurie High-End Tempura alături.
 
 
Cinci mâncăruri japoneze ale momentului, care în mod cert merită toată atenţia ta
 

Okonomiyaki

Ai putea traduce numele acestei savuorase clătite cam aşa: "orice îţi place, dar la grătar". Vine în două stiluri celebre: Hiroshima şi Kansai. Prima este o clătită mai subţire, peste care se adaugă ingredientele, dar nu oricum, ci în straturi. La Kansai, se amestecă şi aluatul şi legumele sau ce mai doreşti să foloseşti, iar într-un final se frige clătita pe ambele părţi.

Donburi 
 
Numele vine chiar de la bolul în care este servit acest preparat, care înseamnă carne, legume şi sos, îngrămădite peste orez. Ideal pentru o masa rapidă, copioasă şi reconfortanta. Două dintre cele mai populare versiuni sunt katsudon (cotlet de porc pane, ouă fierte moi, o crocantă varza tocata şi sos) şi oyakodon (pulpă de pui, ouă fierte moi, ceapă fragedă în sos dulce).
 
 
Omurice 
 
Este o omletă subţire, în care se înfăşoară orezul, îmbrăcată în sos tomat, care se încadrează perfect în curentul comfort food.
 
 
Oden 
 
Legume, carne, peşte şi ouă fierte, toate aşezate într-un vas mare, de mică adâncime. Se serveşte cu muştar. Ideală cu ridiche albă, fiartă.
 
 
 
 
High-End Tempura 
 
Nu te gândi la legume grase prăjite în ulei. În Japonia, au o versiune rafinată incredibil de crocantă şi uşoară.

 

bucătăria japoneză mâncăruri japoneze