tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Noma se închide. Cine redesenează tabloul bucătăriei nordice

Noma se închide. Cine redesenează tabloul bucătăriei nordice

6 oct 2016 comentarii

Acum un deceniu nu ai fi auzit prea multă lume să vorbească despre planificarea unei călătorii la Copenhaga doar pentru a savura preparatele din meniurile bucătăriei nordice. Astăzi lucrurile stau cu totul altfel.

Statistici neoficiale venite din Copenhaga arată că un turist din trei vine special în capitala daneză pentru a-i descoperi spectaculoasa bucătărie, notează Bloomberg.

Restaurantul care în ultimii ani a ridicat la maximum ştacheta a fost Noma. Votat ani de zile cel mai bun restaurant din lume, faimosul local se va închide la finalul anului. Nu de tot însă, ci pentru a se reinventa. Înainte de a face anunţul, Noma primea într-o zi şi 20.000 de telefoane pentru rezervări.

Fanii bucătăriei nordice nu vor avea însă de pierdut. Alte restaurante au urcat enorm standardele şi abia îşi aşteaptă vizitatorii. 

De la mic dejunuri japoneze până la pizze speciale, tot felul de preparate promit să încânte papilele celor mai pretenţioşi gurmanzi. 

Iar Noma anunţă că se va întoarce mai glorios ca niciodată. Se va muta în casă nouă, într-un district boem, va avea propria fermă, iar cheful şi proprietarul Rene Redzepi promite un focus diferit, împărţind anul în trei sezoane, nu patru ca până acum, între care unul concentrat pe fructe de mare iarna, produse specifice primăverii şi verii şi unul bazat pe vânat.

Însă până când Noma se va deschide, iată care sunt cele mai interesante opţiuni în materie de baruri şi restaurante, pentru turişti:

Kadeau Copenhagen

Admiralgade 26

Bronnum

Baest

Amass

108

Torvehallerne Street Food Market

Spuntino

Ai vreun restaurant preferat în Copenhaga? Spune-ne părerea ta despre el!

 

 

 

 

 

 

noma bucătărie nordică restaurante copenhaga