tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Pentru dimineţile leneşe. Unde poţi lua brunch-ul în Bucureşti
FRESH

Pentru dimineţile leneşe. Unde poţi lua brunch-ul în Bucureşti

8 apr 2016 comentarii

Un ritual post breakfast - pre prânz, care poate fi prelungit lejer până la ora 18. Brunch-ul se potriveşte perfect celor mai puţin matinali.

Cea mai veche urmă de brunch datează din secolul 19, cand aristocraţii britanici luau un mic dejun întârziat, pentru a nu rata vânătoarea. În anii 30, termenul a devenit popular în America. Francezii l-au acceptat şi ei într-un final, dar nu înainte de a-l adapta cu un sinonim: déjeuner-buffet.

Ideea de brunch a încolţit şi în România, iar în multe localuri vine în versiunea de bufet all you can eat.

Iată câteva locuri unde poţi lua brunch-ul, mai ales în dimineţile leneşe de week-end.

Foto: Facebook Simbio

Simbio

Este locul unde ziua începe cu o cafea bună, iar micul dejun nu are program fix, spun cei de la Simbio. Bucătăria e deschisă şi poţi vedea cum îţi sunt preparate felurile preferate.

Week-end brunch-ul îl poţi lua de la ora 10 şi până târziu la 18.

Ce poţi servi aici?

Shakshuka, adică roşii sote, ardei, usturoi, ouă ochiuri şi busuioc, la 17 lei; Eggs Benedict - brioşă englezească, şuncă, ouă poşate şi sos Hollandaise, la 16 lei; Eggs Florentine - brioşă englezească, spanac soté, ouă poşate şi sos Hollandaise, la 19 lei; Eggs Norwegian- brioşă englezească, somon afumat, ouă poşate şi sos Hollandaise, la 14 lei; clătite pufoase cu banane, unt şi sirop de arţar, tot la 14, pâine prăjită înmuiată în lapte şi ou, cu fructe proaspete şi sos de fructe de pădure, la 12 lei; mix de cereale şi nuci, iaurt şi fructe proaspete.

Foto: Facebook Rawyal Brunch & Cakes

Rawyal Brunch & Cakes

O mică oază de sănătate, unde poţi degusta printre altele brânza de caju, la 15,90 lei; pasta de măsline kalamata, la 14,90 lei; guacamole, la 17.90 lei; crackers, la 7,90 lei, tot felul de supe: de cocos, de bureţi de fag, de spanac; gazpacho sau fresh-uri.

Foto: Facebook Chocolat

Chocolat

Un mic dejun sărat, dulce sau vegetarian de invidiat, o excelentă sursă de proteine, vitamine, calciu şi fier, spun cei de la Chocolat. Poţi începe dimineaţa târzie cu vegetarian cardio boost, supă cremă de mazăre, la 19 lei, păstăi de fasole verde din Kenia „truffé” cu linte şi roşii proaspete, la 29,9 lei, tartă raw vegan, la 24,9 lei, ouă ochiuri crocante, 16,9 lei, ouă papară cu verdeaţă pe tartine moi, la 19,9 lei sau ouă Benedict cu sparanghel proaspăt, bacon şi sos olandez, la 29,9 lei, bol cu cereale la 9,9 lei, croissant cu unt franţuzesc, la 5,9 lei, pain au chocolat, la 5,9 lei, sandvişuri şi tot felul de tartine.

Foto: Facebook Ad Hoc Bistro

Ad Hoc Bistro

Un brunch cu omletă cu legume proaspete, fulgi de parmezan şi pâine rumenită la grătar, fructe proaspete cu iaurt, cartofi ouă ochiuri româneşti, bacon tras în tigaie încinsă cu multă brânză, ouă boiereşti la tuci, cu legume, pecorino, parmezan şi busuioc sau ouă ochiuri aşezate pe straturi de somon copt pe grătar şi pesto de avocado, limonada cu capşuni.

Foto: Facebook Dianei 4

Dianei 4

Brunch in Dianei 4, poţi lua în fiecare sambata şi duminică, între 10:00 - 18:00. Găseşti supa cremă de roşii, la 16 lei, Ella's Gulyasleves, la 21 lei, sandiviş cald Grilled Cheese & Eggs, la 24 lei, Ratatouille, la 24 lei, Steak & Egg, la 28 lei, salată cu brânză de capră la 26 lei, Arancini di riso, la 24 lei şi Apple Crumble la 16 lei.

Foto: Facebook Le Grenier a Pain

Le Grenier a Pain

Dacă îţi place pâinea frantuzească aici trebuie să ajungi. O poţi încerca cu ou cu şuncă, mix de legume şi salată proaspată la 18 lei, omletă somon fume, ceapă, mărar aromat, salată rucola, la 18 lei, omletă nature, la 14 lei, ouă poşate, bacon şi parmezan la 18 lei,  somon fume cu cremă de brânză la 25 lei. Găseşti tartine la 15 lei, mix de fructe la 35 lei şi nenumărate alte deserturi.

Brunch servesc şi cei de la Rue du Pain, de la ouă Benedict, omlete, sandvişuri, quiche-uri, granola, brownies şi cheesecake sau Frudisiac, unde-l găseşti garnisit cu french toast, ouă poşate, salate, egg- vocado, ham&cheese, granola şi deserturi, printre altele.

Hotelurile de 5 stele sunt renumite pentru brunch-uri, unde te poţi răsfăţa cu preparate sofisticate.

brunch