tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Povestea Bennelong, unul dintre cele spectaculoase restaurante din lume
FRESH

Povestea Bennelong, unul dintre cele spectaculoase restaurante din lume

22 iun 2016 comentarii

Cel mai nou restaurant al Opera House din Sydney, Bennelong, are "haine" noi. Redesign-ul este spectaculos, iar bucătăria, superbă, cu mâncare modernă australiană.

Fink Group a deschis Bennelong acum zece luni, într-un spaţiu care îţi taie pur şi simplu răsuflarea, redesenat de architectul Tim Greer. Restaurantul are acum grandoarea şi acustica unei catedrale, "asezonate" cu unele dintre cele mai impresionante privelişti din oraş.

Bennelong este o destinaţie de lux accesibilă, plină de viaţă, un mix de întâlniri de afaceri, turişti curioşi şi servicii impecabile. Toate acestea sunt vizibile de afară prin ferestrele gigant, iar vizitatorii din toată lumea nu ratează ocazia de a-şi pregăti look-ul pentru un selfie studiat, în faţa clădirii emblematice.

Adevărata privelişte este însă în interiorul atât de "fresh". Cheful francez Guillaume Brahimi a condus anterior Guillaume aici. De atunci, mese noi şi stilate, realizate din alamă şi Marblo (un material inventat la sfârşitul anilor '70) au fost aduse în sala de mese, alături de instalaţii de lumini cognac, made by Tom Dixon, care "îmblânzesc" granitul şi oţelul din jur.

Unul dintre cei mai cunoscuţi chefi ai Australiei, Peter Gilmore, conduce acum bucătăria. Gilmore (47 ani) este faimos datorită "operelor" culinare concepute în restaurantul Quay, cu vedere la Opera din Sydney, chiar de peste  "drumul " de apă. Desertul său complex şi faimos, pentru care e renumit, este "snow egg", o îngheţată fructată, închisă într-o sferă de bezea, apoi învelită într-o dantelă fină de biscuiţi de malţ.

Mâncarea la Bennelong nu este însă ceea ce te-ai aştepta într-unul dintre cei mai mari "magneţi" de turişti ai lumii. Este frumoasă, modernă şi delicioasă, o celebrare a produselor locale australiene şi nu a celor celebre din haute cuisine: carne şi fructe de mare, de la crabul Fraser Island până la scoicile Hervey Bay. Este şi foarte "jucăuşă": versiunea Bennelong a prăjiturii australiene Lamington înseamna multă ciocolată neagră, gem de vişine şi un "halou" de bucle diafane, îngheţate de lapte de nucă cocos, care ţi se topesc în gură.

Deşi este un restaurant pentru ocazii speciale, o masă aici este mai puţin costisitoare şi mai puţin elaborată decât la Quay. La Bennelong, peştele poate fi servit pe os. O inimă de salată, într-un bol cu cartofi calzi, îmbrăcaţi în unt de anchoa, va însoţi prânzul, care este excelent de luat aici: poţi comanda două feluri principale pentru 100 de dolari australieni, precum o suculentă friptură de raţă, asezonată simplu cu unt miso şi varză. 

Mielul şi vita sunt în meniu, dar se pun accente şi pe legume gătite magistral, pentru ca totul să strălucească: multe feluri de ciuperci locale cu seminţe şi brânză feta, printre altele.

Bennelong are o sală principală de mese, un lounge puţin mai casual, la etaj, unde poţi comanda snack-uri ca stridii roca şi rulouri de homar fierbinţi, dar şi un bar pe care nu ai vrea să-l părăseşti niciodată.

În strălucitoarea bucătărie de oţel inoxidabil, imaculată şi modernă, tronează un cuptor MKN Kuchenmeister, personalizat, adus special din Germania.

Fink Group a semnat un contract de închiriere pe10 ani, iar în mai puţin de 12 luni, Bennelong s-a dovedit deja a fi una dintre cele mai elegante şi de succes afaceri operate în acest spaţiu de restaurante, notează Bloomberg.

Sursa foto: Brett Stevens

bennelong sydney restaurant