tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Povestea celui mai mic restaurant din lume, aflat în inima Italiei şi în topul celor mai scumpe localuri de pe planetă

Povestea celui mai mic restaurant din lume, aflat în inima Italiei şi în topul celor mai scumpe localuri de pe planetă

29 nov 2016 comentarii

Solo per due, aflat în inima Italiei, în Vacone, este cel mai mic restaurant din lume şi unul dintre cele mai scumpe.

Găzduit de o clădire de secol 19, mai exact pe locul fostei case a poetului latin Horace, decorat cu candelabre, un superb şemineu şi multe lumânări, Solo per Due este şi unul dintre cele mai romantice restaurante din lume. 

Gândit pentru două persoane, aşa cum o sugerează chiar numele său, localul are o singură masă. Toată atenţia este dedicată numai celor doi clienţi care îi trec pragul. Astăzi este o destinaţie celebră în rândul îndrăgostiţilor.

Restaurantul este faimos şi pentru libro dei pensieri, cartea gândurilor, unde oaspeţii îşi scriu poveştile de dragoste care le-au marcat viaţa, pentru spectaculoasa grădină unde se regăsesc unii dintre cei mai rari şi frumoşi copaci din lume şi bineînţeles pentru meniul pregătit să cucerească şi cele mai pretenţioase papile gustative.

Acesta din urmă este creionat numai pe bază de ingrediente locale, proaspete, în funcţie de sezon. Şi de cele mai bune vinuri italiene, care însă nu intră în preţul cinei de 250 de euro de persoană. Proprietarul Remo di Claudio îşi întâmpină întotdeauna oaspeţii, asigurându-se că dorinţele culinare ale acestora sunt pe deplin împlinite.

Zona Vacone este recunoscută pentru uleiul de măsline, brânza de capră, numeroasele soiuri de ciuperci, fructe de pădure, pentru pastele şi pâinea preparate în casă, după reţete tradiţionale, deserturi delicioase şi cărnuri rafinate.

Atenţie, rezervările trebuie făcute cu mult timp înainte. Anual, în jur de 1500 de persoane vin să ia masa la Solo per Due.

cel mai mic restaurant din lume italia