tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Povestea designerului care a transformat durerea în artă şi într-o afacere bănoasă. Deserturi cu replici clişeu
ART

Povestea designerului care a transformat durerea în artă şi într-o afacere bănoasă. Deserturi cu replici clişeu

11 mar 2016 comentarii

Se toarnă replici clişeu de final de relaţie în aluat, se adaugă ceva gem de vişine, cruste crocante de plăcintă, zahăr şi se coace Eat Your Heart Out, un proiect despre care astăzi vobeşte toată lumea.

Dragostea şi mâncarea au o relaţie intensă şi complicată. Isabella Giancarlo este designerul care a ales să transforme durerea în artă, dar nu oriunde, ci în bucătărie.

"După sfârşitul unei relaţii primăvara trecută, şapte cuvinte mi-au rămas în minte. M-am tot gândit cum să le dau uitării, sa nu mă mai afecteze".

Giancarlo s-a apucat astfel de copt deserturi altfel, care, pe lângă faptul că au ajutat-o să depăşească un moment trist, s-au dovedit a fi şi un business bun.

"Pentru mine, pierderea apetitului înseamnă sfârşitul unei relaţii. Este în mod particular dureros, pentru că ador să gătesc. M-am gândit apoi cum aş putea să îndulcesc replicile care mi-au tăiat toată pofta" a declarat Giancarlo, într-un interviu în The Independent. 

"Le-am cerut şi prietenilor să-mi scrie finalurile de care au avut parte şi care i-au enervat. Nu a fost nevoie să înţeleg complexitatea unei relaţii pentru a simţi greutatea acelor replici spuse atunci când s-a tras cortina asupra unei relaţii", explică Isabella.

"Pentru mine, gătitul este o experienţă meditativă, iar deserturile, rasfăţul care-mi sugerează permisiunea pe care mi-o acord, de a merge mai departe şi de a defila pe catwalk-ul vieţii. Sunt efectiv rampa", spune Giancarlo. "Intră în joc cu incomoditatea, devorează şi recuperează-te după acele cuvinte care ţi-au produs durere".

De când proiectul a ajuns cunoscut, a primit sute de alte replici de final, via site-ul ei. Clişee precum "Putem ramane prieteni" sau "Nu e vina ta, ci a mea" ori altele care stârnesc curiozităţi.

"Într-un fel, puterea acelor cuvinte dureroase dispare odată ce ele intră în cuptor. Cu altele poate fi mai greu...consistenţa lor persistă", declară Isabella.

"Au oamenii nevoie să plângă pentru a se descărca? Au nevoie de o şansă să râdă? Sper ca acest proiect să fie spaţiul pentru a le face pe amândouă şi pentru a adopta un sentiment de camaraderie în jurul unei inimi frânte", mai spune ea.

Şi continuă cu un sfat pentru inimile frânte: A trăi fericit este cea mai bună răzbunare!

Din martie, replicile din prăjiturile lui Giancarlo vor fi expuse într-o celebră galerie din New York.

 

 

isabella giancarlo eat your heart out deserturi