tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Să mănânci cu 2 euro la un restaurant cu o stea Michelin? Se poate! - VIDEO

Să mănânci cu 2 euro la un restaurant cu o stea Michelin? Se poate! - VIDEO

2 oct 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Restaurantul Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle din Singapore, deţinut de Chan Hon Meng, este cel mai ieftin restaurant din lume care deţine o stea Michelin.

Meng a creat localul ca pe un restaurant unde oamenii pot mânca foarte rapid şi a câştigat repede clienţii şi celebritatea. În iulie 2016, când Ghidul Michelin a ajuns în Singapore, i-a acordat o stea. La început a crezut că este o glumă, pentru că, după părerea lui, celebrul ghid include în lista sa doar localuri cu mâncăruri sofisticate.

Prezenţa în Ghidul Michelin i-a adus şi mai multă celebritate şi a trebuit să îşi extindă localul cu încă 80 de locuri. Clienţii pot lua mâncarea şi la pachet fără să aştepte să se elibereze o masă. Chiar şi-aşa trebuie să stea la coadă câteva ore pentru a putea cumpăra unul dintre preparatele care l-au făcut celebru pe bucătarul din Malaysia.

Meniul de la Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle este unul specific chinezesc cu tăiţei, coaste de porc, pui cu orez şi sos de soia în stil cantonez, care l-a făcut şi celebru. Bucătarul de 52 de ani poate fi văzut gătind în fiecare zi, iar soţia sa, Irene, îl ajută să conducă afacerea. 

Anul acesta a deschis un alt restaurant, care este o variantă îmbunătăţită a primului. Aici are aer condiţionat, mobilier mai comod, cu design mai modern şi mai mulţi angajaţi. Şi preţurile sunt ceva mai mari: puiul cu orez este 3,80 dolari singaporezi (2,37 euro), pe când în primul local este doar 2 (1,25 euro). Totuşi, niciun preparat nu costă mai mult de 3,40 euro.

Sursă foto: Facebook Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle

restaurant hong kong michelin singapore