tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Salată de fructe cu mascarpone sabayon sau şuncă la cuptor cu glazură din dulceaţă de caise. Crăciun în stil australian

Salată de fructe cu mascarpone sabayon sau şuncă la cuptor cu glazură din dulceaţă de caise. Crăciun în stil australian

19 dec 2016 comentarii

Încă nu te-ai hotărât ce să pregăteşti pentru masa de Crăciun? Sau poate vrei să-ţi impresionezi oaspeţii cu un meniu ieşit din comun? Iată câteva reţete de Crăciun pe care australienii pe pregătesc în această perioadă.

Jambon la cuptor cu glazură din dulceaţă de caise

Pune la cuptor o bucată de jambon, unsă cu puţin ulei de măsline şi las-o la foc mediu. Când începe să se rumenească unge de câteva ori bucata de carne cu glazura pregătită din dulceaţă de caise, puţină bere din ghimbir şi seminţe de chimen. O poţi servi la masă cu un pahar de gin peste care se toarnă puţin proseco şi sucul de la o jumătate de portocală stoarsă.

Nahm jim prik sod

Condimentul thailandez perfect pentru farfuriile cu peşte sau fructe de mare. Australienilor le place să gătească peşte umplut cu lemongrass la grătar, dat apoi prin nahm jim. Pentru a prepara acest sos e nevoie de radăcini de coriandru, ardei iute roşu şi verde şi usturoi pe care le pisezi într-un mojar. Peste ele se adaugă sos de peşte şi suc de lime în cantităţi egale, sare şi zahăr.  

Pui dezosat, marinat în ulei de măsline, rozmarin şi usturoi

Puiul întreg, însă dezosat, se lasă a marinat peste noapte în uei de măsline, rozmarin şi usturoi. Se pregăteşte apoi pe grătar. Când este gata, stoarce peste el suc de lămâie şi presară fulgi de sare şi piper negru.

Salată de fructe cu mascarpone sabayon

Fructe cu sâmburi (mango, cireşte, piersici, caise, etc) fierte în prosecco şi vanilie, servite cu fructe de pădure, mascarpone sabayon (care se prepară din gălbenuşuri, smântână, mascarpone şi zahăr), biscuiţi crocanţi şi migdale.

Salată de Crăciun cu mangold, ceapă, castane de apă, bacon, fasole mung, ouă fierte, cu un dressing afumat.

Sursa: gourmettraveller.com. au

reţete crăciun australia