tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Secretele celui mai bun vin roşu din lume

Secretele celui mai bun vin roşu din lume

31 ian 2017 comentarii

La Moneda Reserva Malbec a fost desemnat cel mai bun vin roşu din lume, în 2016, la categoria preţ sub 15 lire sterline, în cadrul premiilor Decanter World Wine. A devenit între timp cea mai bună ofertă din supermarketuri, iar cererea şi vânzările au crescut spectaculos.

Vinul chilian costă în magazinele Asda din Marea Britanie doar 5,98 lire sterline, iar acum a ajuns şi în SUA, scrie The Independent.

Dar cum a ajuns cel mai bun vin din lume să fie comercializat la un preţ atât de mic?

La Moneda Reserva Malbec, un vin "întunecat ,grav, delicios şi neted"  este produs de cel mai mare exportator chilian, Ranco Wines, care deţine peste 2500 de acri de viţă de vie în Chile, notează The Washington Post.

Preţul mic la care a fost vândut în Marea Britanie se datorează faptului că vinul a fost livrat la vrac şi îmbuteliat în Regatul Unit. Pentru SUA, vinul este îmbuteliat în Chile, însă cei de la Walmart, singura reţetea de supermarketuri care-l vinde, au gândit excelente tehnici de marketing pentru a creşte vânzările, folosindu-se chiar de preţul mic. Mai mult, aceştia au venit şi cu un nume plăcut şi uşor de reţinut, La Moneda (monedă). În plus, este primul vin pe care-l vezi pe rafturile din supermarket, poziţionarea acestuia făcând parte din strategie, în timp ce alte branduri cunoscute sunt împinse în spate.  

 

cel mai bun vin din lume