tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Sfaturi pentru un gin tonic perfect
FRESH

Sfaturi pentru un gin tonic perfect

5 iun 2017 comentarii

Ginul tonic aşa cum îl ştim noi a fost creat pentru prima dată la începutul secolului al XIX-lea şi a devenit aproape o formă de artă pe care tot mai mulţi încearcă să o perfecţioneze.

Degustările de gin sunt aproape la fel de populare ca cele de whiskey, cu maeştrii distalatori care infuzează tot felul de ingrediente neobişnuite în gin, cum ar fi rubarbă sau prune.

Este băutura ideală pentru sezonul cald, dar, conform experţilor, este mult mai greu decât vă imaginaţi să creaţi cel mai bun gin tonic, care să evidenţieze toate aromele.

Secretul este să folosiţi întodeauna un pahar mare de vin în loc de un pahar înalt şi de a opta pentru garnituri mai puţin obişnuite, cum ar fi ghimbirul în locul feliei de lămâie verde.

Următorul pas este să adăugaţi gheaţa prima data în pahar – probabil mai multă decât credeţi că este necesar. Adăugând mai multă gheaţă veţi dilua mai puţin aroma ginului, potrivit experţilor.

Când realizaţi acest cocktail, trebuie să vă asiguraţi că nu doar ginul este de calitate, ci şi apa tonică pe care o veţi folosi este de cea mai bună calitate.

În ceea ce priveşte măsurătorile, o regulă bună este o parte gin la trei părţi apă tonică, iar ginul este întotdeauna adăugat primul.

Cât despre garnituri, experţii spun că oamenii nu sunt prea adventuroşi în această privinţă. Deşi lămâia verde cu siguranţă va da o notă răcoritoare băuturii voastre, adăugarea unor arome precum cimbrul sau socul vor da o notă uşor florală cocktailului, în timp ce coaja de portocală sau anasonul vor da o aroma puţin condimentată.

Alte idei pentru decora această băutură:

Ghimbir

Grepfruit roz şi rozmarin

Castravete, mentă şi boabe de piper negru

Căpşuni şi busuioc

Chilli şi lime

gin