tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Sub soarele din San Sebastian, oraşul cu cele mai multe stele Michelin pe metru pătrat din Europa
ART

Sub soarele din San Sebastian, oraşul cu cele mai multe stele Michelin pe metru pătrat din Europa

26 aug 2016 comentarii

Purcel de lapte, ardei Padron şi muşchi file de vită, prăjit, cu brânză Idiazábal. Chef Jose Pizarro a selectat cinci restaurante basce preferate, unde poţi savura aromele de neratat din San Sebastian.

Lumina reflectoarelor cade anul acesta pe San Sebastian, una dintre capitalele culturale europene din 2016. Oraşul coastă este casa restaurantelor de top din Europa, având a doua cea mai mare densitate de stele Michelin pe metru pătrat din lume.

Soare, txakoli, txuletón, ospitalitate şi multă bună dispoziţie, printre altele, sunt cateva dintre atuurile din San Sebastian. Papilele tale gustative îţi vor fi profund recunoscătoare.

Alameda - 1 stea Michelin

Restaurantul, o afacere de familie, în Hondarribia, la graniţa cu Franţa, foloseşte produse cultivate la nivel local, pentru a proteja şi susţine cultura culinară a zonei, tradiţiile şi pentru a menţine durabilitatea regiunii. Chef este talentatul Gorka Tazpartegi care serveste preparatele într-o impresionantă sală de mese. Peştele este prins zilnic, dar nu rata şi muşchiul file de vită, prăjit, cu brânză Idiazábal.

Arzak - 3 stele Michelin

Chef Elena şi Juan Mari continuă să împingă limitele bucătăriei spaniole, transformând mâncarea în artă. Nu e de mirare că localul este în Top 50 cele mai bune restaurante din lume. Odată ce ai trecut pe aici, San Sebastián va rămâne pentru totdeauna una dintre cele mai tari experienţe culinare din viaţa ta.

Bar Nestor

Bar Nestor, aflat în partea veche a oraşului. Aici se vând numai trei lucruri – ardei padrón, salată de roşii şi friptură txuletón. Vei aştepta pentru comandă, este un local foarte popular, cu o istorie care începe undeva prin 1980, dar vei mânca cea mai bună friptură din San Sebastián. Aşa că merită să stai la coadă.

Bodegón Donostiarra

Aici aripioarele de pui şi tortilla sunt cele mai bune. Şi salata de roşii este uimitoare, iar secretul este probabil uleiul de măsline Manzanilla Cacereña. Pe această terasă savurezi cel mai bine soarele din San Sebastián, cu o bere rece, un cidru sau un vin local txakoli.

La Cuchara de San Telmo

Purceluşul de lapte este un must-try aici. Te va inspira şi supa de roşii servită cu jamon rece şi brânză Idiazábal. Probabil le vei cere reţeta, dar nu ţi-o vor da nici în ruptul capului.

 

san sebastian restaurante basce