tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Tot ce îţi trebuie pentru un picnic savuros
FRESH

Tot ce îţi trebuie pentru un picnic savuros

1 mai 2017 comentarii

La mare, la munte, la pădure sau într-un parc. Un picnic poate fi cea mai tare petrecere sau cea mai bună metodă de relaxare.

Pentru cine preferă să se bucure de o masă delicioasă, pe o pătură, la umbra unui copac, mai degrabă decât într-un restaurant sau la terase aglomerate, iată câteva idei despre cum să pui la cale un picnic savuros.

Asigură-te că vei cumpăra cea mai bună baghetă crocantă sau pâine făcută în casă. Feliaz-o de acasă, pentru ca la picnic doar să întinzi untul, brânza sau şunca pe ea. 

Alege cărnuri speciale, de calitate deosebită: prosciutto, cârnţi crud uscaţi, şuncă fină, pate de casă sau rillette de porc.

Brânza nu-ţi poate lipsi, răsfaţă-ţi papilele cu o brânză soft de capră sau una mai fermă precum goudda, cheddar sau parmesan. Camembert, Brie sau Gruyere pot face şi ele parte din arsenalul tău gourmet. 

Adaugă în coş nuci crude sau caramelizate şi măsline de mai multe soiuri pentru o gustare înainte sau după masă. 

Pentru cine preferă legumele, sunt foarte potrivite cele la grătar: vinete, ardei, roşi, ţelină, dar şi cele crude. Sunt binevenite pasta de măsline, humusul sau sosul pesto. De asemenea, este foate gustos un iaurt gros întins pe pâine, cu câteva ierburi proaspete: pătrunjel, busuioc, oregano, mărar.

Nu uita de vin. Merg şi cocteilurile sau spumantele.

Dacă le ai pe toate acestea, organizează-le în coş, alături de tacâmuri, pahare şi şervete. Tot ce îţi mai trebuie: buna dispoziţie şi cheful de distracţie.

picnic