tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Trei regiuni viticole în apropierea aeroportului din Paris

Trei regiuni viticole în apropierea aeroportului din Paris

30 aug 2017 comentarii

Paris – tărâmul luxului, romantismului şi, bineînţeles, tărâmul vinului bun.

Cu toate că Oraşul Luminilor trebuie să fie neapărat pe lista voastră de vizitat, în jurul lui există unele dintre cele mai cunoscute regiuni viticole ale Franţei pe care ar trebui să le vizitaţi.

Valea Loarei

Majoritatea profesioniştilor din domeniul vinului vor fi de acord că vinurile din Valea Loarei sunt unele dintre cele mai bune în ceea ce priveşte raportul calitate-preţ în întreaga lume. Bine aţi venit în ţara vinurilor Chenin Blanc, Cabernet Franc (cunoscut local sub numele de Breton), Sauvignon Blanc şi alte soiuri cunoscute de struguri. Luaţi trenul către Tours şi descoperiţi vinurile extraordinare Cabernet Francs de Chinon, considerate ca fiind cele mai bune din lume. Conduceţi puţin spre est până la Vouvray şi savuraţi un Chenin. Aceasta este o călătorie pe care nu o veţi uita.

Champagne

Cu siguranţă cea mai populară dintre cele trei, dar întotdeauna o alegere solidă. Puteţi să luaţi trenul rapid spre Reims şi să vizitaţi cramele mai mari, inclusiv Ruinart, Taittinger şi Veuve Clicquot. Pentru o experienţă mai profundă, mergeţi la Epernay pentru a descoperi unele dintre casele mai mici, deţinute de familii. Trebuie să stabiliţi întâlniri în avans pentru a putea vizita, dar merită în totalitate – un pahar de şampanie este potrivit în orice moment, nu?

Burgundia

Cea mai lungă dintre cele trei călătorii, dar merită cu siguranţă! Combo-ul TGV/TER de la Paris vă duce la Beaune în doar două ore. Aici veţi găsi câteva dintre cele mai bune camere de degustare din întreaga ţară, precum şi un rai gastronomic al preparatelor din bucătăria franceză. Acesta este locul perfect pentru iubitorii de Pinot Noir şi Chardonnay.

 

sursa foto: 123rf.com

franta vin