tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Trendurile culinare ale toamnei 2016. Ce se poartă în bucătărie

Trendurile culinare ale toamnei 2016. Ce se poartă în bucătărie

19 sep 2016 comentarii

Vremea avocado-ului a apus. Pregăteşte-te de noi trenduri culinare în toamna lui 2016.

Iată ce se poartă pe final de an în bucătăriile lumii, potrivit purewow.com:

Ube

Ube este o radăcinoasă violetă, un fel de cartof dulce, populară în bucătăria filipineză şi este noua senzaţie în materie de deserturi. Foarte mulţi chefi folosesc şi pudra de ube pentru a da prăjiturilor un aspect deosebit.

Stop risipei de mâncare

Chefii şi agricultorii au pornit campanii în toată lumea pentru a lupta contra risipei de alimente. De acum, fructele şi legumele pe care lumea nu le cumpără în supermarket, pentru că nu au un aspect frumos, sau alimentele care nu se consumă până seara în restaurante vor deveni mâncăruri savuroase. Aplicaţii precum Winnow sau PareUp fac parte din aceste iniţiative.

Bucătăria nordică cucereşte lumea

Aromele şi preparatele scandinave vor lua cu asalt tot mai multe restaurante.

Legumele sunt vedete

Chefii pun în umbră carnea anul acesta, iar preparatele din legume vor fi în lumina reflectoarelor.

Poke

Bolurile cu peşte raw în stil Hawaii cuceresc restaurantele, mai ales pe cele pescăreşti.

Sandvişuri sofisticate la mic dejun

În Manhattan, sandvişurile cu ouă, ciuperci, stridii şi kale strălucesc în bucătării.

Vinurile mai puţin cunoscute sunt la modă

Generaţia Millennials schimbă regulile jocului în materie de vinuri. Toamna aceasta, regiunile mai puţin cunoscute, cu vinuri pe care şi le poate permite mai toată lumea, vor ocupa scena. Aşa că aşteaptă-te să vezi în pahare vinuri din Portugalia, Sicilia sau Ungaria.

Turmericul

Este foate popular anul acesta în băuturi, mai ales în cele cu lapte sau în cidru.

Nuca de cocos şi ananas

Se poartă mai ales în bolurile cu peşte crud - poke.

Lapte de caju şi făină de năut

 

 

 

bucătărie trenduri culinare mâncăruri de toamnă