tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Ultimul dineu de stat găzduit de soţii Obama a avut gust continental. Diplomaţie şi stil, asezonate cu preparatele unice ale lui Mario Batali. VIDEO
ART

Ultimul dineu de stat găzduit de soţii Obama a avut gust continental. Diplomaţie şi stil, asezonate cu preparatele unice ale lui Mario Batali. VIDEO

19 oct 2016 comentarii

Ultimul dineu de stat găzduit de soţii Obama la Casa Albă, un mix perfect de diplomaţie, divertisment, dolce vita, creaţii Versace şi preparate culinare în stilul Mario Batali, a stârnit atenţia întregii lumi, marţi seara.

Dineul a simbolizat finalul perioadei de opt ani de zile a administraţiei Obama la Casa Albă. Oaspeţii principali ai evenimentului de gală au fost premierul Italiei Matteo Renzi şi soţia sa, Agnese Landini. Printre invitaţi s-au aflat ca întotdeauna nume mari din industria modei, a celebrităţilor, dar şi numeroşi oameni de afaceri : Jerry Seinfeld, Chance the Rapper, Frank Ocean, James Taylor, Giorgio Armani şi Naeem Khan.

 

First Lady of the United States @MichelleObama is flawless in a custom-made, rose gold #AtelierVersace gown.

A photo posted by Versace (@versace_official) on

 

''Este un moment dulce-amărui pentru Michelle şi pentru mine, pentru că marchează ultima vizită oficială şi ultimul dineu de stat din cadrul preşedinţiei mele. Dar este în regulă. Am păstrat ce era mai bun la final'',  a spus Barack Obama.

A fost dineul cu cei mai mulţi invitaţi, 500 la număr, iar cina a avut gust mediteranean. Aerul continental a fost remarcat şi în vestimenţaţia Primei Doamna a Americii, Michelle Obama, care a cucerit privirile tuturor într-o rochie ce a purtat semnătura Donatellei Versace, notează CNN.

 

Glumind, premierul Renzi i-a spus preşedintelui Obama că atunci când mandatul său se va încheia va putea vizita Florenţa şi a comparat grădina de roşii de la Casa Albă cu cele din Italia.

Făcând aluzie la discursul ţinut de Michelle Obama săptămâna trecută, care a denunţat remarcile sexiste agresive ale candidatului la presedinţia SUA, Donal Trump, Renzia a afirmat: "Michelle, discursul tău de săptămâna trecută, să fiu sincer, a fost mai bun decât roşiile din grădina ta. Îţi multumesc mult din postura de prim-ministru, dar şi din cea de tată al unei fetiţe".

"Nu ştiu când va mai putea exista atâta fascinaţie şi eleganţă la Casa Alba", a declarat la rândul său Naeem Khan, cel care a creat rochia lui Michelle la prima ei cină de stat, în 2009.

Mulţi invitati au ţinut şi-au exprimat îndoiala că Donald Trump şi soţia sa vor putea găzdui asemenea evenimente, în cazul în care acesta va câştiga alegerile prezidenţiale din SUA.

"Ooo, chiar nu ştiu", a spus Jerry Seinfeld, întrebat cum ar arăta un dineu de stat găzuit de Trump.

Cei are au prins biletul de VIP la stilatul dineu de ieri seară s-au bucura de un meniu în care au strălucit preparate precum ravioli, braciole de vită cu gremolata de hrean, crostata cu măr verde şi cimbru caramelizat, tarte şi îngheţate italiene.

 

Presidential braciole are almost ready !! #wheeeeeestatedinner #yumbang

A photo posted by Mario Batali (@mariobatali) on

 

Cheful serii a fost inegalabilul Mario Batali care a declarat înaintea evenimentului că este onorat de invitaţia primită de a găti la acest dineu fabulos, dar în acelasi timp emoţionat la gândul că va servi 500 de invitaţi, într-un cort elegant conceput special. 

"Dacă ceva mă va ţine treaz în noapte şi-mi va da bătăi de cap este gândul la preparatele calde şi picante", a spus Batali. 

 

400 sage leaves 🍃 #yumbang #wheeeeeestatedinner !

A photo posted by Mario Batali (@mariobatali) on

Italianul a fost ajutat la pregătirea acestei cine glorioase de chef executive la casa Albă, Cristeta Comerford, şi cheful pe patiserie, Susei Morrison.

Pregătirile pentru acest dineu au început în luna august şi au inclus degustări la care a participat chiar Michelle Obama, după cum a declarat Cris Comerford.

Gwen Stefani şi Black Shelton au întreţinut atmosfera cu un recital fantastic.

La finalul dineului, Barack Obama a declarat: "Ceea ce contează în final este ce am construit, ceea ce contează este ce lăsăm în urmă".

 

dineu de stat casa albă barack obama michelle obama mario batali