tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Ultraviolet, cel mai inovativ restaurant din lume

Ultraviolet, cel mai inovativ restaurant din lume

5 sep 2016 comentarii

Aflat într-un vechi cartier din Shanghai, Ultraviolet este de departe unul dintre cele mai inovative restaurante din lume.

Conceptul vestic de "high cuisine" este redefinit într-o atmosferă "high-tech". Ultraviolet este "copilul" chefului Paul Pairet, câştigătorul "Chef's Choice Award", în cadrul competiţiei "Cele mai bune 50 de restaurante din Asia - 2016".

Oaspeţii sunt aduşi la masă cu un autobuz special, iar experienţa Ultraviolet începe chiar din timpul acestei călătorii. Pairet s-a gândit la toate posibilităţile pentru a-şi surprinde clienţii, notează CNN.

Restaurantul este decorat cu ecrane video, lumini speciale, sisteme audio, emiţătoare de arome, iar meniul este unul cu totul special. Foie gras în formă de ţigaretă, servit pe o scrumieră, de exemplu. 

Fiecare meniu este schiţat şi supravegheat în detaliu de către Pairet. O echipă numeroasă de chefi şi producători se ocupă de preparate culinare, sunet, arome, lumini şi proiecţii video. 

Masa este gândită ca un program tv live, cu preparate şi arome semnalate în cadrul unui meniu epic gândit să angajeze toate cele cinci simţuri.

"Proiectam 20 de feluri de mâncare spre alegere, fiecare înconjurat de o atmosferă unica definită prin imagini, sunet şi miros", spune Pair

Camera se transformă în timpul cinei, adoptând diverse teme si background-uri.

Cât costă intrarea în acest inovativ local? Aproape 1000 de dolari.

Născut şi format în Franţa, Pairet a venit la Shanghai în 2005 pentru a lansa în cele din urmă Ultraviolet în 2012.

"Am ales Shanghai pentru că ingredientele existau deja: puterea şi energia Shanghai-ului, curiozitatea şi deschiderea pentru bucătăria vestică", spune Pairet. "Toate acestea sunt foarte importante, mai ales pentru conceptul avant-garde".

O revelaţie pentru simţuri şi o aventură culinară captivantă, potrivit CNN.

restaurante