tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Unde şi ce mănâncă geniile. Masa la cafenelele Apple, Google sau Facebook
COOL

Unde şi ce mănâncă geniile. Masa la cafenelele Apple, Google sau Facebook

30 iun 2016 comentarii

Cel mai bun drum spre eficienţa unui angajat este prin stomacul lui.

Cafenele şi zonele de food în cele mai mari companii din lume pot concura oricând cu restaurante şi localuri de top. Există o singură diferenţă: masa aici este gratuită. Doar pentru cei care lucrează acolo, desigur.
 
Pe principiul "nu poţi gândi bine, dacă nu ai mâncat bine", giganţii IT, mai ales, îşi răsfaţă cu tot ce e mai bun angajaţii.
 
Cum arată meniurile şi locurile unde mănâncă geniile
 
Google
 
Birourile Google se află în New York. Minţilor strălucite de aici le sunt oferite trei mese gratuite pe zi, la Hemispheres, unde sunt acompaniate de spectaculoasele privelişti ale Manhattan-ului. Cafeneaua este gândită pe mai multe zone, unde se pot găsi produse tradiţionale din bucătării din întreaga lume, fast food, snack-uri, iaurturi cu gheaţă şi diverse băuturi.
 
Un review foarte popular pe internet sună cam aşa: "Dacă vrei să devii dezamăgit de jobul tău, mergi în cafeneaua celor de la Google. Este pur şi simplu incredibilă".
 
 
Apple
 
Sediul central este localizat în Cupertino, California. Angajaţii lui Tim Cook iau masa la spectaculoasa Caffè Macs, foarte spaţioasă şi luminoasă. Aici sunt servite mâncăruri din bucătăriile mexicană, italiană, japoneză, spaniolă, franţuzescă, dar şi de tip fast food. La prânz, staff-ul se poate îndulci cu deserturi delicioase: french toast cu zmeură, clătite cu ciocolată, sucuri naturale sută la sută, diverse feluri de îngheţate şi lista poate continua. Meniul se schimbă constant.
 
 
Facebook
 
Recent, Zuckerberg a mutat birourile centrale ale reţelei de socializare într-un mic oraşel numit Menlo Park, în însorita Californie. La Epic Cafe, sunt în general preparate din bucătăria americană şi asiatică, iar cei care lucrează aici pot lua mâncare şi pentru acasă, tot gratuit. Facebook vine şi cu discounturi generoase pentru oaspeţi. 
 
Dropbox
 
Angajaţii de aici iau masa la Tuck Shop, aflat în sediul companiei din San Francisco. Localul ocupă în jur de 400 de metri, iar alegerile culinare pe care le pot face aici sunt practic nelimitate. Chefii care fac spectacol în bucătăria celor de la Dropbox trebuie musai să fi lucrat anterior în cele mai mari restaurante din lume. 
 
Pixar
 
Cafè Luxo tronează în sediul central al companiei din California şi îşi întâmpină vizitatorii cu statuete ale personajelor Pixar, precum Buzz Lightyear şi Woody. Zona de food arată însă aproape ca Muzeul d’Orsay din Paris. A fost visul lui Steve Jobs, pe vremea când a condus această companie. Cafè Luxo vine cu o varietate de feluri de mâncare, precum somon în sirop de arţar, paste cu tofu, hamburgeri, ravioli prăjiţi, coaste, burritos, pizza şi incredibi de multe deserturi. 
 
Twitter
 
Cei de la Twitter tocmai şi-au schimbat casa şi au mutat birourile centrale într-o clădire construită în 1937, lânga Market Square, fix în inima grandiosului San Francisco. Cafeau este gratuită pentru toţi angajaţii, iar meniurile sunt de două feluri, marcate cu hashtaguri şi nume precum  #comfort food, #tenderloin şi @birdfeeder.
 
 

google facebook apple twitter birouri