tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Unele dintre cele mai scumpe mâncăruri din lume

Unele dintre cele mai scumpe mâncăruri din lume

9 oct 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Sandviş de aproape 200 de dolari, supă la acelaşi preţ, pizza de 1000 de dolari sunt doar câteva dintre preparatele cu care bucătarii încearcă să epateze şi să atragă clienţii care doresc să fie extravaganţi.

Hot dog, The California Capitol City Dawg, $145.49

Hotelul Capitol Dawg din Sacramento, Statele Unite ale Americii, a creat un hot dog uriaş din 750 g carne de vită, pe care l-a asezonat cu muştar franţuzesc, şalotă sotată, legume verzi trase la tigaie, maioneză cu usturoi şi ierburi aromatice, bacon afumat cu lemn de măr, vinegretă din ulei de măsline cu busuioc şi oţet aromat cu pere, merişoare şi nucă de cocos, merişoare uscate şi brânză suedeză din lapte de elan, care costă 400 dolari kilogramul. Toate aceste ingrediente sunt înfăşurate în foccacia asezonată cu unt şi trufe albe.

Sursă foto: Capitol Dawg

Şuncă lbarragena Jamon Iberico de Bellota, $360 kg

Dacă copilul tău vrea să-I faci sandvişul pentru şcoală cu şuncă lbarragena Jamon Iberico de Bellota, va trebui să îl păzească cu sfinţenie. Dar de ce costă atât de mult? Porcii sunt hrăniţi doar cu ghinde şi rădăcini, iar şunca este lăsată 3 ani la maturat, după care este ambalată în cutii de lemn realizate manual. De asemenea, fiecare bucată vine cu certificatul ADN al porcului.

Sursă foto: Jamón Ibérico de Bellota

Supă The Buddha Jumps Over the Wall, $190

Un restaurant din Londra, Kai Mayfair, vinde o supă specială care are în compoziţie flori de ciuperci japoneze, castravete de mare, şuncă jinhua, carne de pui, scoici uscare, melci de mare, aripioare de rechin, ginseng şi carne de porc. Trebuie comandată cu 5 zile înainte de a merge să o mănânci.

Sursă foto: Wikipedia

Von Essen Platinum Club Sandwich, $197

Sandvişul se găseşte la Cliveden House Hotel şi are în compoziţie şuncă lbarragena Jamon Iberico de Bellota. Pe lângă aceasta mai conţine ouă de prepeliţă, pui de Bresse, roşii italieneşti semi-deshidratate şi pâine cu trufe albe.

Sursă foto: China.org.cn

Fugu, $280

Fugu este un fel de mâncare cu peşte minge foarte comun în Japonia. Peştele trebuie preparat cu foarte mare atenţie pentru că poate fi otrăvitor. Bucătarii fac traininguri speciale. Oriunde aţi mânca acest fel de mâncare va fi foarte scump, aşa că nu vă lăsaţi păcăliţi de oferte pentru a nu avea probleme de sănătate.

Sursă foto: Wikipedia

Trufe albe $275/ 28 g

Trufele albe se găsesc doar în nordul Italiei şi se pot culege doar în luna octombrie. Din cauza încălzirii globale şi a substanţelor chimice folosite, în fiecare an se culeg din ce în ce mai puţine trufe şi de aceea preţul lor este atât de mare.

The Zillion Dollar Lobster Frittata, $1,000

Omleta cu homar se vinde în restaurantul Norma din New York şi conţine 280 g de caviar sevruga pus peste un homar de aproape jumătate de kilogram. În afara de aceste ingrediente sofisticate, mai are în compoziţie 6 ouă, smântână şi arpagic.

Pizza de lux, $1,000

Pentru 124 dolari o felie poţi gusta din creaţia bucătarului şef de la restaurantul Bellissima din Manhattan. Ingredientul care o face aşa de scumpă este caviarul, dar mai are şi homar, smântână şi arpagic.

Sursă foto: Oddity Central

Golden Opulence Sundae, $1,000

Îngheţata de 1000 de dolari este disponibilă în 3 cafenele Serendipity din New York şi Las Vegas şi trebuie comandată cu 48 de ore înainte. Pe lângă vanilie din Tahiti şi din Madagascar, mai are şi compoziţie şi foiţă de aur, ciocolată Amedei Porcelana chocolate, fructe confiate, ciocolată venezueleană, trufe de ciocolată, migdale, cireşe trase în marţipan. Se serveşte într-un bol pe un pat de caviar nesărat, într-o infuzie de fructul pasiunii, portocală şi Armagnac.

Sursă foto: Facebook Serendipity3

 The Glamburger, $1,770

Honky Tonk este un restaurant cu specific american din Londra care a vrut să iasă în evidenţă cu cel mai scump burger din lume. Are în compoziţie 280 gram carne de vită Kobe Wagyu şi carne de viţel din Noua  Zealandă, este asezonat cu sare de Himalaya, brânză brie infuzată în trufe negre, iar deasupra are homar poşat în sofran, bacon cu sirop de arţar, caviar beluga, ouă de raţă afumate acoperite cu foiţă de aur. 

pizza lux