tap to open sidebar
tap to close sidebar

GuStyle

Whisky-ul care cucereşte lumea vine de unde nu te-ai aştepta
HOT

Whisky-ul care cucereşte lumea vine de unde nu te-ai aştepta

23 nov 2016 comentarii

Acum un deceniu, Patrick Maguire prezenta Parisului, pentru prima oară, whisky-ul său tasmanian şi încerca necontenit să-i convingă pe europeni sa-l guste. Nici nu voiau să se uite la el, îşi aminteşte acesta. "E în regulă, dar nu e scotch", spuneau toţi. Astăzi, nu mai face faţă comenzilor.

Whisky-ul lui Maguire a devenit celebru în toată lumea după ce Sullivan Cove French Oak Cask a fost numit cel mai bun single malt în 2014, prima oară când o distilerie care nu era din Scoţia sau Japonia câştiga acest premiu.

Patrick Maguire are acum cereri de până la 6000 de litri pentru un whisky care se vinde cu 333 de dolari sticla. 

În urmă cu 10 ani, existau doar trei distilerii în Tasmania. Acum sunt 22, iar vânzările au crescut cu peste 50 de procente în doi ani. Şi această cifră se va dubla în următorii cinci ani, spun specialiştii, notează Bloomberg.

Cu toate acestea, veniturile din această industrie au atins 20 de milioane de dolari australieni anul trecut , o picătură în oceanul de whisky al lumii. Cel scoţian, prin comparaţie, generează 3,95 de miliarde de lire sterline pe an.

"Singura problemă pe care o avem o reprezintă cantitatea. Nu putem face faţă comenzilor uriaşe ".

Care este secretul whisky-ului tasmanian? Maguire spune că unicitatea sa stă în combinaţia de orz local, malţ şi metoda prin care alcoolul este distilat. 

 

whisky tasmania