tap to open sidebar
tap to close sidebar

HOT

Padma Lakshmi sau cum să mănânci precum o regină
HOT

Padma Lakshmi sau cum să mănânci precum o regină

14 apr 2016 comentarii

Padma Lakshmi, fosta soţie a lui Salman Rushdie, este gazda celebrei emisiuni Top Chef. Când nu apare la tv, Lakshmi găteşte fabulos şi scrie cărţi. Ultima, lansată anul acesta, Love, Loss, and What We Ate, este deja un succes.

Printre autografe, reuşeşte să mai dea şi câte un interviu. Cel mai recent l-a acordat celor de la Bon Appetit care au vrut să afle cum mănâncă Padma Lakshmi.

Care a fost ultimul lucru pe care l-ai mâncat?

Sun în mijlocul unui fabulos festin persan în San Diego, unde mănânc spanac cu pătrunjel şi nuci de pin, tocană cu rodii şi nuci, salată cu castraveţi, pătrunjel, roşii, ceapă şi pui fript în turmeric şi sofran. Dar cel mai mult mi-a plăcut orezul crocant persan, crusta este atât de frumoasa. Iar perşii, după indieni, sunt singurii care ştiu cum să gătească corect orezul.

Care este cel mai ciudat aliment pe care l-am găsi în frigiderul tău?

Lime murat indian din satul Kerala. De câte ori merg acolo, pun un borcan în valiză sau rog rudele să-mi aducă. Mai sunt şi legumele asiatice precum dovleacul şarpe sau manga inji.

Care este mâncarea în faţa căreia nu poţi rezista?

Pizza, categoric. Şi cartofii chips cu sare şi otet sau puiul prăjit cu piper cayenne şi pulbere de green mango, în aluat. Iese crocant, fierbinte şi acrişor. 

Ce-ţi plăcea cel mai mult să mănânci în copilărie ?

Bunica făcea iaurt cu orez în lunile de vară. Ne aşezam în semicerc şi aşteptam să le umpe la nesfârşit, până nu mai puteam înghiţi. Îmi aduc aminte şi de sosul de tamarin şi curmale în care sotam creveţi pentru a face tacos de peşte. Este un sos autentic indian cu tamarin, curmale, cayenne şi chimion.

Cel mai prost obicei pe care-l ai în bucătărie?

Să-mi ling degetele. Cineva chiar a postat un comentariu în care mă certa, atrăgându-mi atenţia că nu se aştepta de la mine, care cer concurenţilor să nu facă asta.  

Gustarea preferată seara târziu?

O quesadilla, probabil. Şi lahmacun, pe care pun legume, iaurt , sare, sumac şi mentă uscată.

Dacă ai putea mânca numai o anumită reţetă de ouă pentru tot restul vieţii?

Smplu: ou ochi în pâine. 

padma lakshmi