tap to open sidebar
tap to close sidebar

HOT

Street Food. Ce nu trebuie să ratezi pe străzile lumii în 2016
HOT

Street Food. Ce nu trebuie să ratezi pe străzile lumii în 2016

18 mai 2016 comentarii

Cele mai tari produse street food pe care trebuie să le încerci în 2016, potrivit CNN.

Street food a atins o asemenea popularitate încât de trei ani are şi congres anual. În 2016, World Street Food Congress a fost găzduit de Manila, iar capitala Filipinelor s-a bucurat de cele mai colorate, delicioase şi aromate farfurii din întreaga lume.

Mii de porţii de mâncare, mai ales originare din Asia de Sud Est, au fost vândute zilnic de la 25 de standuri. Iată care au avut cel mai mare succes:

Assam Laksa (Malaezia)

Peşte picant acrişor şi supă de tamarin, servite cu legume, noodles şi un sos sambal puternic.

Sate Maramggi (Indonezia)

Satay de vită cu un sambal de "foc" făcut din chilli, roşii, ceapă, soia dulce şi oţet sau salată de roşii şi chilli.

Hyderabadi Byriani (India)

Un orez basmati clasic indian cu pui, iaurt, lămâie, condimente masala, frunze de coriandru şi ceapă prăjită.

Kway Chap (Singapore)

Organe de porc, carne de raţă şi tofu în soia, servite cu flat noodles.

Churros Sundae (SUA)

Batoane din aluat de gogoşi cu topping de îngheţată, nuci şi ciocolată.

street food