tap to open sidebar
tap to close sidebar

HOT

Wakayama, cel mai bine păstrat secret al Japoniei
HOT

Wakayama, cel mai bine păstrat secret al Japoniei

15 iul 2016 comentarii

Pe această mică "semilună", localizată pe coasta de sud a celei mai mari insule a Japoniei, Honshu, vei găsi cam tot ce ai nevoie pentru o experienţă culinară japoneză completă.

Ramen care dă depedenţă

Umbrită de Osaka, Wakayama, o modestă prefectură japoneză, este fără îndoială casa celei mai bune ramen pe care ai mâncat-o vreodată.

De când ramen made by Ide Shoten, o supă cu noodle, a fost votată "cea mai delicioasă din Japonia", a devenit sacră pentru fanii din toată lumea. Secretul stă în unicitatea ei, având o puternică savoare de os de porc şi sos de soia.

Localnicii o numesc chuka soba, adică "tăiţei chinezeşti" în Japoneză. Bolurile cu supă aburindă cu gust de porc şi untură îi încântă pe toţi, localnici şi turişti. Se spune despre ea că este atât de bună încât dă dependenţă.

Aperitivele tradiţionale pe care le vei găsi pe mese sunt ouăle fierte şi sushi de macrou. Trebuie doar să raportezi câte ai mâncat când ceri nota de plata.

Licitaţiile de ton proaspăt

Poate pieţele de peşte din Wakayama nu au renumele Tsukiji din Tokio, dar nici departe de faimă nu sunt.

Piaţa Kuroshio-Ichiba găzduieşte trei show-uri celebre zilnice în care poţi vedea cum este tăiat tonul gigant. 

Merită vizitată şi piaţa de peşte Katsuura Port, aflată în sudul prefecturii, faimoasă pentru cel mai mare ton din Japonia.

După ce te saturi de urmărit licitaţiile de ton, poţi degusta tataki, sushi sau sashimi în oraşul Katsuura.

Onsen tamago, gătite în izvoare fierbinţi

Onsen tamago sunt cele mai bune ouă fierte, gătite în adevărate bucătării termale publice. Le poţi găti chiar tu. Celebrele onsen, izvoare termale, fac parte din patrimoniul UNESCO. 

Sunt mulţi rezidenţi care cumpără apă onsen pentru a găti acasă cu ea. 

Regatul fructelor 

Wakayama s-a autoproclamat regatul fructelor şi aici găseşti unele dintre cele mai bune soiuri de mandarine din lume.

Arida sunt mandarinele cu coajă subţire, ca o crustă, echilibrul perfecte între dulce şi acru. Pentru că sunt atât de delicioase şi suculente, în Japonia sunt considerate desert. 

Wakayama nu duce lipsă nici de căpşuni, struguri şi persimmon.

La Minabe, cel mai mare producător de ume, caise japoneze, poţi degusta celebrul vin de ume.

Odată ce ai terminat cu masa, te poţi bucura de alte atracţii din Wakayama. Aici are loc un renumit festival al focului, vechi de 1700 de ani, te poţi relaxa în cele mai mari băi termale publice în aer liber, poţi face ascunsele trasee ale Japoniei, Kumano Kodo, pe Kii Mountain sau dacă vrei să ai parte de adrenalină poţi experimenta raftingul japonez. Cazarea în templele călugărilor a devenit trend în rândul turiştilor. Nu uita să o vizitezi pe Nitama, noua pisică ce a preluat şefia gării Kishi. Vei afla o poveste incredibilă.

japonia wakayama ramen