tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

10 întrebuinţări mai puţin cunoscute pe care mierea le are în bucătărie

10 întrebuinţări mai puţin cunoscute pe care mierea le are în bucătărie

22 feb 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Mierea este o alternativă sănătoasă la zahăr şi poate fi folosită în multe preparate. De la banalul ceai, la fripturi din cărnuri exotice puteţi folosi mierea pentru aroma ei dulceagă şi un plus de textură.

Glazură

Mierea poate fi folosită pentru a da o glazură apetisantă atât preparatelor din carne, cât şi deserturilor. O poţi folosi pentru carnea de porc, dar şi pentru ananas pe care urmează să îl pui pe grătar.

Marinare

Atunci când vrei mai mult de la miere, o poţi folosi pentru a marina carnea, iar aceasta îi va absorbi toate aromele dulcege. Carnea va deveni extrem de fragedă.

Sosuri

Mierea este perfectă pentru a echilibra aciditatea muştarului sau a oţetului, oferind salatelor un parfum şi textură catifelată.

Macerare

Dacă puneţi fructe la macerat, puteţi pune miere în loc de zahăr. Gustul va fi cu totul altul, mult mai bun. Vă veţi bucura de un preparat în totalitate natural.

Miere cu brânză

Brânza de capră, ricotta, brânzeturile cu mucegai şi parmezanul sunt doar câteva dintre brânzeturile care se potrivesc cu mierea. Aceasta are darul de a echilibra aromele foarte puternice. Trebuie doar să încerci mai multe tipuri de combinaţii până o găseşti pe cea perfectă pentru tine.

Miere cu iaurt

Iaurtul cu miere şi nuci este unul dintre preparatele emblemă ale grecilor. În consumă la micul dejun, ca gustare sau pur şi simplu de poftă.

Mierea în băuturile calde

Ceaiul cu miere poate fi o băutură perfectă pentru vremea rece. Mierea se potriveşte atât cu ceaiurile din plante medicinale, cât şi cu cele din fructe.

Cocktailuri

Nu contează că vrei un cocktail alcoolic sau unul ”cuminte”, poţi adăuga un pic de miere pentru un plus de aromă.

În prăjituri

Mierea poate fi folosită în aluaturi fără să afecteze procesul de preparare. Fie că vreţi să faceţi foi de prăjitură sau biscuiţi, puteţi să utilizaţi mierea cu încredere.

Infuzie

Un amestec de miere, coji de lămâie, scorţişoară şi ierburi poate ajuta organismul să prindă putere. Combinaţia pe care o faci ţine doar de gusturile tale.

 

miere bucătărie