tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

10 lucruri pe care ar trebui să le ştiţi înainte de a găti paste

10 lucruri pe care ar trebui să le ştiţi înainte de a găti paste

8 aug 2017 comentarii

Pastele sunt unele dintre cele mai îndrăgite feluri de mâncare în întreaga lume.

Înainte să vă apucaţi de gătit, citiţi mai jos câteva sfaturi, direct de la italieni.

1. Ingredientele fac diferenţa

Ceea ce separă o porţie excepţională de paste de una banală sunt ingredientele. Chiar dacă investiţi doar într-o bază de roşii bună (cum ar fi roşiile San Marzano) sau o brânză peste medie, sau faceţi voi pastele în casă cu o făină bună, cum ar fi semolina, şi ouăle proaspete, veţi duce pastele de la bune la extraordinare. Italienii folosesc, de asemenea, produse care se găsesc în sezonul în care se află.

2. Nu aveţi nevoie de unt sau smântână pentru a face paste cremoase

În general, italienii folosesc apa plină de amidon în care au fiert pastele, uleiul de măsline sau vinul alb. Untul nu este un ingredient preferat în bucătăria italiană. Sosurile catifelate pot fi obţinute prin folosirea uleiului de măsline în paste, la momentul potrivit.

3. Lămâie. În toate!

Atunci când vine vorba de asocierea dintre lămâie şi paste, mulţi se gândesc la ierburi proaspete, pesto şi preparate proaspete. Lămâia, potrivit unui bucătar-şef, adaugă cantitatea perfectă de aciditate şi face ca felul vostru de mâncare să fie mai strălucitor şi mai proaspăt, mai ales când aveţi puţine ingrediente.

4. Fără pui

Cei mai mulţi italieni vor spune că pastele nu trebuie asociate cu carnea de pui. Pastele nu ar trebui să fie asociate cu proteinele grele, care sunt destinate următorului fel de mâncare. Nici chifteluţele nu sunt servite în mod tradiţional cu paste.

5. Gătiţi pastele în sosul lor inainte de a le servi

Singurul lucru pe care trebuie să-l faceţi mereu când gătiţi paste? Gătiţi-le în sos puţin timp înainte de a le servi. În acest fel, pastele vor absorbi gustul sosului şi nu se vor lipi între ele.

6. Dacă aţi încerca să mâncaţi toate tipurile de paste făcute în lume (una în fiecare zi), ar dura peste un an

Există aproape 400 de tipuri de paste în lume, multe dintre acestea având mai multe nume.

7. Apa pe care o folosiţi contează

Mulţi bucătari susţin că tipul de apă pe care îl folosiţi va avea impact asupra gustului pastelor voastre. Un bucătar-şef a explicat că mineralele găsite în diferite ape conferă texturi variate şi niveluri de amidon.

8. Chiar şi un bucătar prost poate face paste bune

Nu trebuie să fiţi bucătari de meserie pentru a face o porţie bună de paste. Tot ce trebuie să ştiţi este elementelor de bază, cum ar fi amestecarea pastelor cu sosul, păstrarea apei în care fierb şi, dacă este posibil, utilizarea ingredientelor proaspete. Italienii susţin că dacă ai ingrediente bune, dar nu poţi să faci o porţie simplă de Cacio e Pepe, nu eşti italian.

9. Păstraţi apa în care au fiert pastele, care este sărată şi conţine amidon

Întotdeauna trebuie să păstraţi puţină apă (pe care aţi sărat-o, bineînţeles) în care au fiert pastele, care conţine amidon. Teoria din spatele acestui lucru este că această apă ajută la legarea sosului pentru paste. Unele feluri de paste se bazeaza pe apa cu amidon ca agent lichid, în timp ce alţii o folosesc pentru a ajuta la îngroşarea şi îmbunătăţirea sosului.

10. Adăugaţi un ou sau brânză pentru a face sosul mai cremos

Pe lângă păstrarea apei cu amidon, puteţi adăuga şi un ou, gălbenuş de ou sau brânză, pentru a face un sos mai cremos. În timp ce majoritatea oamenilor au văzut acest lucru la Carbonara, unde puneţi ouă, brânză, pancetta şi apă cu amidon (nu smântână), bucătarii uneori adaugă ouă şi la sosurile de roşii. Secretul este să luaţi pastele de pe sursa de căldură şi apoi să adăugaţi oul.

Cu toate acestea, unul dintre cele mai importante sfaturi pe care italienii le dau este să faceţi totul cu dragoste. 

trucuri paste