tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

10 trucuri pentru cele mai bune salate

10 trucuri pentru cele mai bune salate

9 aug 2017 comentarii

Dacă vi se pare că salatele voastre făcute în casă nu sunt la fel de bune ca cele de la restaurant, problema poate fi în modul de pregătire, alegerea ingredientelor sau chiar dressing-ul.

Mai jos sunt câteva sfaturi care să vă ajute să faceţi salata perfectă chiar la voi acasă.

Spălaţi şi uscaţi frunzele cu atenţie

Majoritatea oamenilor pur şi simplu clătesc salată sub apă, dar pentru a scoate cu adevărat toată murdăria, trebuie să îmnuiaţi salata într-un castron plin de apă şi să curăţaţi atent fiecare frunză. Folosiţi apoi un spinner pentru salate pentru a usca complet frunzele, altfel dressing-ul nu se va lipi de frunzele de salată, iar rezultatul va fi o salată apoasă şi fadă.

Săraţi dressing-ul

Indiferent dacă este vorba doar de ulei şi oţet, săraţi dressing-ul după gust, pentru a spori aroma salatei. O mulţime de oameni neglijează acest pas, dar acesta este motivul pentru care salatele din restaurant au un gust aşa bun - bucătarii sărează adesea dressing-urile. Puteţi folosi chiar şi sare aromată.

Folosiţi diferite texturi

Alegeţi topping-uri de salată care au texturi contrastante cum ar fi nuci crocante, brânzeturi cremoase, fructe uscate etc.

Creaţi arome echilibrate

Salata trebuie sa aibă arome sărate, dulci, acide şi amare din carne, fructe, vinaigrette si verdeaţă. Încercaţi să cuprindeţi cât mai multe arome în salată.

Optaţi pentru legume sezoniere

Salata verde şi alte verdeţuri au anotimpurile lor. Prin urmare, încercaţi să mâncaţi verdeaţă şi legume pe care le găsiţi în sezon. Adăugaţi kale şi varză de bruxelles în timpul lunilor de iarnă şi salată verde în primăvară şi vară.

Măsuraţi cantităţi egale de topping-uri

Nu vă simţiţi înşelaţi când restaurantele vă dau doar o mică bucată de avocado sau foarte puţină brânză? Pentru a face o salată nemaipomenită, trebuie să puneţi aproximativ aceeaşi cantitate din fiecare ingredient. Încercaţi să utilizaţi măsurători egale pentru toate topping-urile, în special pentru salatele clasice.

Rumeniţi nucile şi alunele pe care le folosiţi

Nucile sunt adesea folosite ca topping de salată, dar rareori oamenii prăjesc migdalele, alunele sau nucile. Cu toate acestea, prăjirea nucilor schimbă total aroma unei salate şi îi oferă şi o textură crocantă. Amintiţi-vă să le răciţi la temperatura camerei înainte de a le pune în salată.

Experimentaţi cu diferite uleiuri şi oţeturi

Oţetul balsamic şi uleiul de măsline sunt standarde de încredere, dar încercaţi alte uleiuri şi oţeturi infuzate sau interesante cum ar fi uleiul de avocado, uleiul de nuci, oţetul de orez, oţetul de sherry sau oţetul de şampanie.

Adăugaţi ierburi şi flori delicate

Câteva frunze de mentă, busuioc, pătrunjel, fenicul sau mărar adaugă o notă proaspătă oricărei salate. Dacă aveţi acces la flori comestibile, adăugaţi-le în salată. Acestea dau o aromă uşor condimentată şi o culoare strălucitoare salatei.

Adăugaţi un topping de lux

Brânză albastră, confit de raţă, ouă de prepeliţă sau măduvă osoasă: acestea sunt doar câteva topping-uri de lux care fac o salată să fie unică. Adăugaţi-le deasupra salatei pentru o prezentare specială.

 

salata