tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

11 lucruri pe care nu le ştiai despre avocado

11 lucruri pe care nu le ştiai despre avocado

6 nov 2017 comentarii Autor: Cristina Călin

Avocado are un moment de glorie, chiar şi în România. Până acum nu era foarte cunoscut şi sunt şanse să nu ştii foarte multe despre el. Nu este vorba doar despre conţinutul de vitamine şi minerale, ci despre un întreg complex de informaţii care te vor face să îl consumi mai des sau, dimpotrivă, să te gândeşti de două ori înainte să îl cumperi.

Sunt o cauză pentru defrişările ilegale

În SUA avocado este vedeta principală a meselor. Cererea este foarte mare şi de aceea fermieri fac tot posibilul să cultive cât mai mult. Rezultatul este că în Mexic se defrişează ilegal pădurile de pini pentru a face lor arborilor în care creşte avocado. Mai mult, Mario Tapia Vargas de la Insitutul Naţional pentru Păduri, Ferme şi Acvacultură din Mexic a declarat pentru Associated Press că necesarul de apă pentru culturile de avocado este foarte mare şi astfel rămând fără resurse toate celălalte din jur.

Un fruct are nevoie de un an să crească

Îţi ia doar câteva minute să îl mănânci, dar fructul de avocado are nevoie de un an întreg pentru a ajunge la maturitate.

În SUA, avocado nu au voie să atingă pământul

Avocado trebuie culeşi manual, pentru că, potrivit reglementărilor din această ţară, nu au voie să atingă pământul dacă urmează să fie vândute pentru consum.

În Mexic există o mafie a cultivatorilor de avocado

Cartelurile de droguri din Mexic au simţit potenţialul şi au făcut tot posibilul pentru a achiziţiona terenuri mari pentru a cultiva avocado, lăsând micii producători fără venituri, potrivit publicaţiei Vocativ.

Sunt surse de răni la mâni

Numărul persoanelor care s-au prezentat la urgenţă cu nervi şi tendoane tăiate din cauză că nu au ştiut cum să cureţe avocado a crescut îngrijorător. Potrivit The Times of London rănile sunt foarte serioase.

Avocado nu este contraindicat dacă ai colesterol mare

Deşi te poţi gândi că avocado are o cantitate mare de grăsimi şi nu este indicat în cazul în care ai probleme cu colesterolul, nu este chiar aşa. Potrivit unui studiu publicat în Journal of the American Heart Association cei care au consumat avocado zilnic au avut colesterolul rău scăzut cu până la 13.5 mg/dL.

Avocado este un fruct, nu o legumă

Pentru că are o singură sămânţă, avocado este tehnic un fruct. Datorită cantităţii mari de proteine, este unul dintre fructele cele mai săţioase.

Persoanele căsătorite cumpără mai mult avocado

Potrivit unui studiu realizat de Hass Avocado Board 72% dintre fructele de avocado sunt cumpărate de persoane căsătorite.

Poţi înlocui untul din reţete cu avocado

Atunci când faci prăjituri poţi pune în loc de unt din lapte avocado, înlocuind jumătate din cantitate.

Poate fi folosit în cosmetică

Din avocado se pot face măşti pentru faţă sau păr pentru hidratare, pentru reducerea ridurilor. De asemenea, poate fi bun pentru tratarea iritaţiilor.

Există mai multe tipuri de avocado

Numai în SUA cresc 16 tipuri diferite de avocado, fiecare având o perioade diferite de maturare şi cules. 

avocado