tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

14 reguli de care să ţii cont atunci când pregăteşti prăjituri la cuptor

14 reguli de care să ţii cont atunci când pregăteşti prăjituri la cuptor

31 oct 2016 comentarii

Să coci prăjituri este o adevărată ştiinţă. Ţine cont de anumite reguli pentru a obţine rezultate delicioase şi fragede.

1. Nu topi untul în cuptorul cu microunde. Cel mai sănătos este să-l topeşti punând deasupra lui un pahar fierbinte. În 2 minute, untul devine moale.

2. Atunci când vrei să umpli o pungă cu cremă pentru a decora o prăjitură, aşaz-o într-un pahar, e mai sigur.

3. Dacă vrei să obţii o prăjitură bogată, densă, ca textură, foloseşte unt, nu ulei. 

4. Dacă ai pregătit prea mult aluat, congelează-l pentru data viitoare.

5. Nu te limita doar la unt şi ulei. Foloseşte avocado, dacă vrei un conţinut redus de calorii.

6. Nu depozita într-o cutie biscuiţii sau fursecurile pe care le-ai copt fară să adaugi şi o felie de măr sau de pâine. Aşa acestea nu se vor usca şi întări.

7. Dacă ţi s-a ars o brioşă, nu o arunca, curăţă-i marginile pe o răzătoare.

8. Dacă nu ai un sucitor în casă, o sticlă goală de vin este perfectă pentru a întinde aluatul.

9. Când pregăteşti frişca, ideal este să o mixezi într-un borcan, nu într-un vas larg.

10. Dacă ai rămas fără forme pentru brioşe, creează foarte simplu unele din hârtie de copt. Taie hârtia în pătrate şi aranjeaz-o apoi în tava specială.

11. Pentru biscuiţi şi fursecuri care să ţi se topească în gură, răceşte înainte aluatul, ţinându-l 30 de minute la frigider.

12. Pentru foaia de plăcintă perfectă, fragedă, foloseşte untură în loc de unt, atunci când prepari aluatul.

13. Dacă ai nevoie de suc de lămâie proaspăt, foloseşte lămâi pe care nu le-ai ţinut la figider, pentru că sunt mai zemoase.

14. Întotdeauna cerne făina, măsoară ingredientele şi ai răbdare să ajungă cuptorul la temperatura indicată pentru a putea adăuga tava.

Sursa: BuzzFeed

 

prăjituri cuptor reţete aluat