tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

4 motive să pui scorţişoară în deserturi

4 motive să pui scorţişoară în deserturi

9 ian 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

Scorţişoara nu este doar un condiment, ci şi un remediu natural folosit de sute de ani. Este cel mai des folosită în deserturi, dar şi în preparate cu carne mai ales în ţările asiatice.

Poate scădea glicemia

Potrivit Asociaţiei Americane a Diabeticilor scorţişoara poate fi o soluţie pentru bolnavii de diabet de tip 2 pentru care se pot face suplimente alimentare care să aibă la bază acest condiment. Totuşi, studiile arată că scăderea glicemiei ar fi prea mică.

Ajută în lupta împotriva acneei

Scorţişoara are efecte antibacteriene şi poate ajuta persoanele care au acnee să scape de ea, potrivit unui studiu realizat în 2015 de o echipă de cercetători din Iran, Italia şi Spania. Pentru aceasta poţi face o mască pentru faţă din miere şi scorţişoară cu care stai 10 minute după care cureţi cu apă călduţă.

Îţi dă un aspect mai tineresc

Extractul de scorţişoară ajută la producţia de colagen, ceea ce ajută la reducerea ridurilor. De asemenea, pielea nu va mai arăta îmbătrânită.

Îmbunătăţeşte memoria

Un studiu realizat de Wheeling Jesuit University arată că studenţii care au mestecat gumă cu extract de scorţişoară au luat note mai mari la teste, memoria lor funcţionând mult mai bine decât a celor care nu au făcut acest lucru. 

scorţişoară