tap to open sidebar
tap to close sidebar

Învață Gustul

4 preparate în care nu te gândeai că e bine să pui oţet

4 preparate în care nu te gândeai că e bine să pui oţet

15 ian 2018 comentarii Autor: Cristina Călin

În mod tradiţional punem oţet în salate şi în murături, dar poate fi folosit în mult mai multe feluri de mâncare.

Ouă ochi cu oţet

Poate ţi se pare ciudat să adaugi oţet la ouă ochi, dar bucătarul francez Bertrand Auboyneau spune că nu va face decât să adauge un pic de savoare. Recomandarea lui este ca ouăle să fie prăjite cu un cub generos de unt şi două linguri de oţet de vin alb. Din reţetă nu trebuie să lipsească nici tarhonul proaspăt tocat mărunt. Oricum, oţetul va intensifica aromele şi va face ouăle ochi mai gourmet.

Îngheţată cu oţet

Îngheţata nu este doar un desert, ci şi o garnitură excelentă. Poţi scoate din anonimat o friptură obişnuită cu o îngheţată alături. Oţetul balsamic este un ingredient care dă o savoare aparte îngheţatei, mai ales dacă în compoziţia acesteia intră şi parmezanul. Îndrăzneşte să încerci ceva nou!

Jeleu cu ardei şi oţet

Sosul nu trebuie să fie neapărat lichid. Chef Barbara Lynch de la un restaurant rafinat din Boston recomandă un jeleu din ardei gras şi ardei iute jalapenos amestecaţi cu oţet de mere. Jeleul este potrivit chiar şi pentru un platou de brânzeturi sau în combinaţie cu salată verde, bacon şi roşii.

Plăcintă cu oţet

În SUA, plăcinta cu oţet nu este neobişnuită. Lămâia este înlocuită cu oţet pentru a face crusta mai crocantă. Ideea a apărut în timpul Marii Crize din anii 1929-1933, când lămâile erau foarte scumpe.

 

oţet preparate